vineri, 18 martie 2011

"spaghete" cu nuca si miere


Mi s-a facut pofta de paste cu nuci si miere, cum facea mama mea cand eram micuta. O nebunie. Asa ca am incercat varianta raw vegan. Evident, nu au fost la fel de bune ca cele de la mama de acasa, dar pot spune ca mi-au placut mult in varianta raw.

Ingrediente:
1 castronel de nuci maruntite
2 linguri de miere
1 dovlecel mediu

1 praf de sare


Ornare:
1 caisa deshidratata
un miez de nuca
flori de zambilici ( doar pentru poza, nu sunt comestibile)

Preparare:
Am taiat dovlecelul cu mandolina, si apoi cu cutitul am taiat spaghetele subtiri. Apoi am macinat nuca la robot si am amestecat cu mierea si am pus peste spaghete. Am amestecat totul si am mancat. A fost bun tare.
Nucile pot fi si hidratate. Eu nu am mai avut vreme ca mi-a fost pofta tare si am folosit nehidratate.


12 comentarii:

  1. Si mie imi plac pastele cu nuca si miere....dar dovlecelul nu ma inspira intr-un preparat dulce.....din ce s-ar mai putea face paste?

    RăspundețiȘtergere
  2. hmmm.. mai poti face din castravete sau din morcovi. Castravetele insa are gustul destul de pronuntat, iar morcovii sunt tari, chiar de ii tai f subtire.
    Dovlecelul este destul de neutru la gust si merge in combinatie. Poti incerca o data si vezi daca iti place. Amesteci putin si de nu iti place, mananci nuca cu miere fara dovlecel :P

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu am facut si mi-a placut! spaghetele se mai pot face din squash si sunt mai dulci, dar tot dovlecelul ramane "pasta" preferata :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Squash zici huh? Na ca astazi am mai invatat ceva. Stiam de existenta acestui dovleac galben cu forma ciudata, dar nu stiam ca i se spune squash. Cu prima ocazie cumpar si mananc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Combinatia de glucide (miere) si grasimi (nuci) nu este tocmai "ortodoxa"

    RăspundețiȘtergere
  6. Andre, perfect de acord cu tine. Ideal este sa mancam un singur tip de alimentatie la masa, sau cel mult combinatie tip proteine/verdeturi sau carbohidrati/verdeturi. Dar daca nu faci exces, mai poti face si cate o combinatie neortodoxa. Practic, la dulciurile raw cam astea stau la baza (amesteci curmale/miere - glucide cu tot felul de nuci)
    Dar asa cum am mai spus, moderatia este cheia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Merci de raspuns. Ma gandeam ca esti una ca toate celelalte care sare in sus daca e atentionata cu ceva, dar vad ca esti foarte de treaba.

    Tinem legatura :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Andre, sunt o persoana foarte calma si domoala ca in Ardeal si nu sar in sus decat daca este vorba de vreo miscare la sala de fitness :)))
    S-auzim de bine.. si tinem legatura! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Vroiam sa te mai intreb ceva :D

    Tu de unde ti-ai luat desihdratorul si cu cat? Nu prea le am cu astea si e prima oara cand aud/vad si pare interesant :D. Bnuiesc ca ai excalibur nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, am excalibur. L-am luat anul trecut prin septembrie de la andreea lazarescu din bucuresti si a fost 1400 lei. Poti intra pe blogul ei sa intrebi daca mai are de vanzare. De nu, am vazut pe site la www.beorganic.ro. Acolo au diverse modele de deshidratoare si nu numai.
    Din pacate pretul este destul de ridicat. Ma oftic tare ca in state il gasesti muuult mai ieftin. Dar daca pui drumul, taxele si ce mai trebuie, cred ca tot pe acolo ajungi in final.
    Recomand deshidratorul daca esti vegan. La inceput te poti descurca fara, caci sunt multe retete ce nu au nevoie de deshidratare. Dar dupa un tip, devine necesar.

    RăspundețiȘtergere
  11. Răspunsuri
    1. Stiu. Este "voma" albinelor, asa cum spune Gary Yourofsky :) O folosesc in cantitati mici. Stiu ca nu este ok, recunosc. Voi incerca sa o inlocuiesc cu stevie si pasta de curmale.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...