duminică, 7 august 2011

Namaste!

Ati ghicit.. astazi pornim intr-o calatoria spre India, o tara minunata!
Stim cu totii filmele indiene, cu actritele superbe, impodobite cu straie colorate si bijuterii sclipitoare!, filme ce ne-au marcat copilaria. Cui oare nu i-au placut?
Revenind in prezent, nu de mult timp am fost intr-o vizita la o foarte buna prietena de-a mea, Raluca, ce este pasionata de sari-uri, aceste vesminte absolut fantastice. Are pana in prezent cinci si isi mareste in continuare colectia. Pentru ca am fost foarte curioasa sa vad cum imi sta in astfel de straie, am rugat-o sa ma imbrace ca o indianca. Rezultatul: m-am indragostit instant de reflexia mea in oglinda! Parca nu eram eu..


Dupa o seara cu parada modei, photo shooting si rase in hohote, m-am decis sa incerc o reteta raw indiana. Sau cel putin cu aromele specifice bucatariei indiene: curry, chilli, ghimbir, usturoi....
Am cautat pe net retete pe care eu sa le adaptez si sa le fac raw. Am gasit orez cu legume si o mancare cu mango. Iata-le mai pe scurt:

Mango Chutney
Ingrediente:
1 mango nu foarte copt
1 catel de usturoi
1 praf de chilli ( in loc de ardei iute)
2 curmale
1/2 lingurita ghimbir ras
1 lingura de miere
1 lingurita de otet
1 praf de sare

Preparare:
In reteta originala, mango se curata de coaja, se feliaza si se tine peste noapte in apa, apoi se fierbe. Eu nu am vrut sa il fierb si gandindu-ma cum sa il fac sa obtin textura de mango fiert m-am decis sa il deshidratez vreo 6 ore si apoi sa il hidratez inapoi. Zis si facut. Rezultat: mango crud cu textura de mango gatit! Pentru cei ce nu au deshidrator, merge si daca il congelati peste noapte si apoi il decongelati.
Am preparat apoi din restul ingredientelor un sos ( la nevoie folositi un mojar pentru usturoi, curmale ) Ghimbirul l-am dat pe razatoare si am pus doar sucul, folosind o sita.
Am amestecat bine ingredientele de sos, am turnat peste mango si am dat la frigider cateva ore.

Orez cu sos curry
Ingrediente "orez"
1 radacina de telina mica
1 radacina de patrunjel
cateva fire de patrunjel
1 lingurita de suc de lamaie
cateva picaturi de ulei de catina ( pt culoare)
1 praf de sare
1 lingurita ulei de fl soarelui presat la rece

Preparare:
Se pun in robot radacinoasele, se apasa functia de ice si se transforma legumele in "orez". Le rasturnam intr-un castron si adaugam restul ingredientelor, amestecand cu drag.

Sos curry:
Ingrediente:
50 gr migdale hidratate peste noapte
25 gr nuci braziliene hidratate langa migdale
1 lingurita de mustar
1/2 lingurita praf de curry dulce
Un praf de chilli
Sare dupa gust

Preparare:
In blender se pun migdalele cu nucile braziliene, se acopera cu apa ( cat sa le niveleze) si apoi se proceseaza 2 -3 minute pana cand totul devine crema. Apoi se adauga restul ingredientelor si gata sosul! Este foarte bun!


Intr-o farfurie am pus cateva felii de mango, apoi am pus orezul si un motz generos de sos curry.
Eu nu prea ma impac cu aroma curry (inca) asa ca am pus mai cu zgarcenie acest condiment. De va place, indrazniti sa puneti mai mult! Am devorat toata farfuria, si mi-am mai pus o portie!


Va las in compania catorva poze cu mine in postura de indianca! Enjoy!

14 comentarii:

  1. Suuuuper,arati super!Iti urmaresc blogul de mult timp,dar n-am scris niciodata,sunt ca o admiratoare din umbra.Dar cum in ultimul timp am ajuns la concluzia ca laudele fac bine la suflet mai ales cand vin din suflet.Suntem inca putini dar asa cum stim schimbarea incepe cu noi si in noi,si tu ai reusit pe deplin.Te admir si as vrea sa fiu ca tine,sper sa ajung(sunt 80%raw).Calatorie frumoasa si sa te intorci cu bine.Dani Stivala

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti sa inlocuiesti curry-ul cu tumeric sau chimen este asemator. Oricum curry este un amestec de mai multe mirodenii..

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoase pozele!
    Interesant ca nu te "impaci" cu cury-ul. Mie personal mi se face rau de la miros, iar dupa ce am consumat orez cury am ajuns sa vomit.
    Liz

    RăspundețiȘtergere
  4. Dani, iti multumesc ca mi-ai scris. Daca esti 80% raw este suuuper! Sa sti ca nici eu nu sunt 100%. Si imi e bine asa!
    Raluca, cam aceiasi poaveste e si cu turmericul sau chimenul. Am o problema cu aromele acestea puternice ( le fel patesc cu parfumurile - de aceea nu prea port ).
    Liz, iti multumesc. Curry mi-a placut candva foarte mult. Cand locuiam la parintii mei si dimineata imi faceam omleta, pentru a fi sigura ca nu imi mananca nimeni din ea, imi puneam curry. Acum consum, dar in cantitati mici, doar cat sa ii simt putin aroma!

    RăspundețiȘtergere
  5. intrebare intrebatoare... sa scoti rosul ala iti decolorezi parul?

    RăspundețiȘtergere
  6. Da Lolita! Am cateva pacate si eu: machiajul, vopsitul si tatuajele. Nu sunt raw si probabil nici organice dar nu ma pot lipsi de ele!
    Parul meu a fost blond, deci decolorat de vreo cateva ori, apoi vopsit rosu. E greu cu aceasta culoare, caci iese foarte repede din par. Am fost vopsita rosu intens, apoi la mai putin de o luna mi-am cumparat un fel de sampon colorant, Magenta, de la Bess - Movie colours. Si lunar imi pun samponul colorat in par. The end :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Corina!
    Arati f bine, felicitari!
    In privinta parului am o intrebare. Ma poti ajuta cu un tratament impotriva caderii parului?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga anonim, iti multumesc.
    Caderea parului este ca efect al unei dezechilibru in dieta si viata ta zilnica, al stresului si al schimbarilor emotionale! Inainte de a cauta solutii pentru a stopa caderea parului, analizeaza-ti putin viata. Scrie pe o hartie ce mananci in fiecare zi. Apoi gandeste cati nutrienti primesti din mancarea consumata. Apoi incearca sa elimini stresul pe cat posibil, facand activitati ce te vor ajuta sa fi relaxata si calma ( sport, meditatie, plimbari in natura, iesit in oras cu prietenii).
    Apoi cauta remedii cat mai naturale, aplicate sub forma de masti. Cu cat stai mai departe de o viata nesanatoasa, cu atat vei inflori!
    Parul meu nu cade, desi saracutul a avut parte de tratamente soc ( decolorare, vopsiri repetate). Conteaza mult ce ii oferi din interior! Asta este sfatul ce ti-l pot da. Sper sa iti fie de folos!

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Corina!
    Multumesc pentru raspunsul prompt in legatura cu caderea parului. Eu de 2 luni am devenit 80% raw vegan. Parul imi cade bineinteles dinainte sa incep sa consum hrana cruda dar parca acum mai mult ca inainte. Speram sa ma ajuti cu un sfat in legatura cu o masca. Multumesc si succes in continuare in ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am citit ca in unele cazuri, parul cade mai mult cand incepi un stil de viata sanatos. Insa... cade pentru a face loc unei podoabe capilare mult mai sanatoase si mai bogate! Andreea Lazarescu avea un post in care spunea ca ii cade tot parul! Evident, nu i-a cazut tot parul din cap dar se confrunta si ea cu o astfel de problema. Uite copiaza aceste link-uri in browser si poate gasesti un raspuns:
    http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/05/mie-imi-cade-tot-parul.html

    http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/01/potiune-magica.html

    Am mai gasit un tratament:
    CADEREA PARULUI

    ¬ Cei care au probleme de caderea parului sau calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra, inainte de baie, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.
    ¬ S-a demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza timp de 5 minute..
    aici: http://romaniaraw.freeforums.org/post5091.html#p5091

    Tot pe acest forum mai era o postare de la Una, cu problema caderii parului. Cineva recomanda o solutie cu ardei iute! Nu gasesc acum postarea, dar de ai timp, cauta tu pe forum!

    RăspundețiȘtergere
  11. cam cat costa un deshidratator??:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Depinde ce model gasesti. Pretul varianza intre 300 ron si 350 euro :)

    RăspundețiȘtergere
  13. hello, anonim eu sunt 100% raw si ma simt super, dupa sarcina imi cadeau cel putin 100 fire pe zi dar de 2 luni vreo 6-7 fire, fara sa exagerez...inafara alimentatiei raw , eu folosesc dupa spalare si clatire un ceai din : urzica, brusture si mesteacan, incearca-l cu incredere

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...