marți, 9 august 2011

Pate aromat si racoros

De aveti musafiri ce doresc sa va treaca pragul si doriti sa ii impresionati cu o gustarica rapida si proaspata ( numai buna pe caldurile astea) va recomand sa le incantati privirile si papilele cu aceste feliute pline de arome intense, cremoase si racoritoare!
Aveti nevoie de:
Castraveti fabio sau cornishon - cateva bucati
- 150 gr caju
- cateva nuci braziliene (optional)
- 100 grame seminte de floarea soarelui hidratate 12 ore
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de suc de lamaie
- un praf de sare roz
- rosii deshidratate in ulei ( 4 jumatati)
- cateva frunze proaspete de busuioc
- putina apa plata

Preparare:
Caju-ul se pune in blender cu apa cat sa ii acopere nivelul. Se proceseaza 2 -3 minute pana cand totul se transforma in crema. Adaugam apoi semintele scurse, usturoiul usor maruntit, sucul de lamaie si sarea si preocesam pana cand toate sunt bine amestecate. Punem la rece.

Intre timp spalam castravetii. Ii taiem de-a lungul in doua iar apoi taiem fiecare felie in 4. Vor rezulta 8 portii dintr-un castravete fabio. Partea curbata a coajei o taiem si obtinem felii numai bune de uns cu pate. De aveti castraveti cornichon, ii taiem in feliute usor pe diagonala , ceva mai grosute - rezultand felii ovale.
Taiem mai apoi rosiile deshidratate marunt si busuiocul.

Scoatem de la rece pate-ul si il punem pe feliile de castravete. Ornam cu rosiile deshidratate, frunze de busuioc si servim mintenas!


PS: aceasta reteta se poate face si in lipsa de musafiri :)))

4 comentarii:

  1. Testat! Mi-a placut foarte mult. Cred ca zilnic l-as putea manca, insa am ramas fara seminte de floarea soarelui; maine mai cumpar, si repet reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Poti pune si seminte de dovleac hidratate! Daca le lasi mai maricele, si pui frunze de busuioc in timp ce le mixezi, vei avea un pesto verde delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. Neaparat sare roz?...Si cum deshidratam rosille?..le lasam doar in ulei?cat timp???...

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim.. nu este neaparat sa folosesti sare roz. Eu o folosesc caci este cea mai buna ( pura si bogata in minerale). Poti folosi sare marina. Cea iodata din comert sa o scoti din folosinta.
    Rosiile se deshidrateaza vara la soare ( cu multa sare pe ele) sau in deshidrator. Dar le gasesti in comert gata deshidratate, conservate in ulei. Eu le iau de la Kaufland.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...