duminică, 4 septembrie 2011

Easy Detox

Este usor sa zici ca incepi o cura de detoxifiere. Este relativ usor sa o si incepi. Dar este mai greu sa te tii de ea. De ce? Pentru ca toate relele din lume se abat pe bietul tau corp. Relele din lume ce le-ai papat cu gurita ta, ce le-ai inspirat de bunavoie sau silit de imprejurari in tot parcursul minunat al vietii ce l-ai avut pana in momentul in care citesti aceasta postare :P
Chiar si cu un regim de viata sanatos si raw, este musai ca minim o data pe an sa facem o astfel de cura. Sedem, cugetam si purcedem.
Din pacate, pamantul nu mai este ce era haaat acum cateva decenii. Oamenii (cine altcineva sa ne faca rau?) au uitat ca marul cel mic, pricajit si imbujorat este cel mai sanatos. Au inceput sa il caute pe cel mare, perfect si palid la culoare. Si ca sa il obtina au introdus in el multe substante menite sa il faca cat mai mare, cat mai perfect si cat mai aratos. Pana si la gust au inceput sa ii introduca o substanta, ca deh, sa aiba si putin gust a mar. Aceasta poveste s-a repetat cam cu toate legumele si fructele ce le gasim de cumparat.
Eu nu dau vina pe taran. Dau vina pe cumparator. Biata batranica de la tara, a venit cu merele ei mici, rosii si parfumate la piata. Mai erau printre ele si pistruiate, patate si viermanoase. Langa ea, o cucoana cotzofana a cumparat mere perfecte ca aspect de la un supermarket. Oamenii, in cautarea lor de perfectiune (prosteasca de altfel) au cumparat mere numai de la cotzofana. Batranica de la tara a oftat, a plecat acasa si a povestit fiului ei de ce nu a vandut merele. Fiul a tacut, s-a dus la depozit si a cumparat cateva sticlute cu substante. I-a promis mamei ca la anu vor avea si ei mere mari si perfecte si le vor vinde pe toate. Trist.. dar atat de adevarat!

Sa revin de unde am plecat. Pentru a fi sanatos, in ziua de azi, este cu musai sa facem din cand in cand cate un "refresh" organismului, ajutandu-l sa scoata afara tot ce este toxic, nesanatos si prielnic pentru boli. Pentru ca avem optiunea "choose what suit you best" ( imi place mai mult cum suna in engleza) sau pentru necunoscatori de engleza "alege ceea ce ti se potriveste mai bine" natura si stiinta ne ofera foarte multe variante de detoxifiere.
Eu am ales o varianta usoara de facut, dar efectele ei vor fi miraculoase. Este o cura ce are la baza consumul de multe fibre. Pe care le gasesc in taratea de psyllium.
Iata pe scurt cum procedez:
Dimineata la trezire, beau un pahar cu apa. Dupa vreo 10 minute imi pregatesc 1 lingura de tarate de psyllium pe care o pun intr-un pahar cu apa, amestec putin, si beau. Da imediat, caci altfel incepe sa se intareasca. Pentru a reusi sa dau peste gat aceasta licoare, de-a lungul a cateva zile am incercat diverse metode:
a) 1 lingura de tarate in 1/3 pahar cu apa. Se intarea intr-un minut si mancam cu lingurita. Ce nu imi placea: se lipea de dinti, gat si era gretos.
b) 1 lingura de tarate in 1/3 pahar cu apa plus jumatate de nectarina taiata cubulete. Bun tare.. Chiar prea bun... va zic eu.
Din lipsa de fructe, am umplut insa paharul cu apa si l-am dat imediat pe gat. Si am vazut ca e ok asa. Prin urmare, s-a adjudecat! A ramas asa!

Scopul dorit, telul suprem si dorinta cea mai arzatoare ce o am ca urmare a acestei cure este eliminarea placii mucoide. Aceasta placa nu am eliminat-o de cand am devenit raw. Se pare ca sede tot acolo. Dar i-am pus gand rau. Muaha..

Simptome avute de cand am inceput ( prin 15 august)
- bubite si cosuri pe ici colo
- mancarimi de piele
- stari de agitatie
- usoare dureri de cap
- stare de nervi si uneori de suparare ( ii spun stare de botic - ca pun botu, si nu pe mancare :)))
- scaune frecvente si consistente, nu gluma.
- o usoara stare de balonare ( uneori arat ca un copil mic slab cu burta mare si rotunda)

Evident ca acum ma uit mereu la ce las in urma ( in baie) si studiez treaba cu atentie. Mi s-a spus ca atunci cand voi elimina acea placa, voi sti cu siguranta, ca e urata tare! Urata treaba domle!

Ce este important sa mai stiti :
- Obligatoriu consumati MINIM 2 litri de apa plata pe zi. Fibrele se umfla in intestin si vor actiona ca un dop de burete, curatand si punand in miscare ce gaseste in drum. Este obligatoriu sa fiti hidratati, pentru a nu face un blocaj intestinal ( daca se intampla, rezolvati cu ajutor exterior - clisma) Si cat mai multe cruditati..
- Corpul isi va stabili un ritm de eliminare, asa ca in preajma orelor de "mers afara" este bine sa aveti prin apropiere un loc de... you know...

Mno.. eu dupa aproximativ 30 de min dupa psyllium drink imi fac un super smoothie cu spiru, chlorella, lamaie si miere pe care il dau pe gat cu manuta la nas. Si acestea ajuta mult la detox.
Apoi mai ratacesc prin casa si imi vad de-ale mele.

Despre taratea de psyllium gasiti mai multe informatii aici
Despre placa mucoida aici.

Multumesc Alice Lopez pentru impartasirea acestei cure si informatiile oferite pe fb!

29 de comentarii:

  1. Interesant si scary in acelasi timp. Totusi nu cred ca toata lumea are aceasta placa, doar cei care au constipatie cronica, colon iritabil, si alte probleme de genul asta. Daca elimini asa ceva sa ne dai de stire, dar eu cred ca ce e in fotografii, sunt lucruri scoase dupa operatii de la niste oameni destul de bolnavi. Ai putea sa adaugi clisma la detoxul tau, cu cafea organica, argila sau alte lucruri. By the way, argila intern (lasata in apa plata 4 ore) este un foarte bun detox de asemenea. Pe mine m-a ajutat foarte mult, nu mai am dureri stomac, crize bila, anemie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat psyllium in toate pozitiile si cu toate licorile si la mine n-a mers. Oricata apa as bea. Probabil, corpul meu dreneaza apa imediat si pentru uscaciunea aia de psyllium ar trebui sa beau o galeata de apa si asta nu se intampla. Doi litri sunt insuficienti. Am incercat sa ma hidratez inainte de psylliumul de dimineata cu 1L apa si apoi tarata luata cu 1L. Dar am facut un stomac umflat pana la durere si apoi o burta umflata... pentru un efect minuscul.
    Dar prea cred in fibre sa ca sa nu insist.
    Insa mie mi-a mers detoxifierea in alta formula - cea cu sucuri: de mere romanesti bio, de castraveti bio, amestecuri de sucuri in paralele cu dieta cu salate.
    Camelia Patrascanu

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim 1, eu sunt convinsa ca toata lumea are acea placa mucoida intr-o forma mai grava sau mai usoara. Am citit ca poate varia ca dimensiuni, densitate, etc, in functie de stilul de viata dus. Pe discovery a fost la un moment dat o emisiune cu un centru de detox unde mergeau tot felul de oameni ce nu isi puteau trata bolile cu medicamente. Le dadeau numai sucuri de baut si faceau zilnic clisme cu cafea. Si aratau placile mucoide ce le eliminau. De atunci m-au pus pe ganduri. Momentan raman cu psyllium, spirulina si celelalte si din cand in cand cate o clisma sa ajut lucrurile sa se miste bine. Iti multumesc pentru sfaturi!

    Cami, fiecare organism are particularitatile lui si in functie de acestea, trebuie sa gasim calea ce ni se potriveste pentru detox, si nu numai. La mine este ok asa.. momentan. Mai am si eu perioade cand sunt umflata ca un balon. Si cura cu sucuri este excelenta. Orice cura este binevenita! Daca taratea nu iti face bine, poti incerca cu seminte chia.. sau faina de in. Si acestea contin fff multe fibre. Pe de alta parte orice cura cu cruditati este bogata in fibre. Posibilitati sunt multe oricum am lua-o.
    Multumesc pentru mesaj. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. placa mucoida nu exista in organism. este formata, atunci cand este eliminata din taratea aaia care poate absorbi de 30 de ori cantitatea de apa corespunzatoare greutatii ei.sunt destule informatii despre asta pe net, trebuie doar sa cauti

      Ștergere
    2. Fiecare e liber sa creada ce doreste. Eu am vazut prima data aceste formatiuni intr-o emisiune tv, unde pacientii erau trecuti pe dieta lichida cu suc proaspat de fructe si clisme cu cafea. Nu se introducea tarate de psyllium sau alte fibre ce ar fi avut rolul sa creeze aceasta placa. Deci eu cred ca exista. Sunt multi ce doresc sa dovedeasca contrariul. Pentru ca interesele si dorinta de a fi bolnavi sunt prea mari. :)

      Ștergere
    3. aceasta "placa mucoida" nu a fost observata niciodata de chirurgi in timpul operatiilor pe colon; deci ceea ce se elimina nu "captuseste" colonul, asa cum se crede despre aceasta placa, cum ca ar fi mizerie ce se depune pe colon ca intr-o canalizare, colonul e un organ functional nu teava de scurgere de la chiuveta

      Ștergere
  4. Ma tot gandesc sa fac si eu o cura dinasta, dar nu prea stiu exact cum sa procedez. In afara de ce ai mentionat ca bei dimineata, ce mai consumi in timpul zilei? si pe ce perioada faci cura asta? cat e recomandat sa faci? mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
  5. draga Corina,
    iti urmaresc cu mare placere de ceva timp blogul in cautare de surse de inspiratie pentru noua mea viata vegan spre raw vegan si vreau sa te felicit...este de departe cel mai dragut, colorat si vesel raw-blog:)
    daca te decizi sa te muti in Bucuresti, ne facem fast-food raw impreuna si ii hranim sanatos pe corporatisti...
    te pup Codrina

    RăspundețiȘtergere
  6. Andrada, mergi si cumpara tarate de psyllium de la magazinele naturiste. Apoi ia o lingura dimineata intr-un pahar cu apa. Si apoi mananci normal ( de preferat cat mai sanatos) si bei 2 l apa pe zi. Cura o tii atat cat doresti. Eu vreau sa o tin pana cand voi elimina problema ;)chit ca imi ia si 6 luni!!

    Codrina, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Bucuria imi este mare sa aud ca pot ajuta si eu la randu-mi oameni, sa le impartasesc din viata mea una alta. Si ce salta inima in mine sa aud ca am asa blog laudat!
    Cu mutatul in Bucuresti.. ii greu.. Dar iti multumesc pt gand. Au nu mai bine te muti tu in Brasov? Sti ce racoare si bine e aici? Ai munte in dreapta, munte in stanga, oameni veseli...Si hranim oameni si aicisha!
    Te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  7. stii ce? n-ar fi o idee rea cu mutatul la Brasov, mai ales ca de mult caut o casuta la marginea padurii, sa aiba si fetita mea de un anisor aer proaspat si ozonat...
    intre timp, incerc si eu bucatareala raw (ca sanatoasa e musai demult), azi am facut inghetata de pepene galben, suc de catina (ca am stors vreo 10 kile), tarate de astea pshihi, ulei de cocos, sirop de agave si menta...yammy!
    m-am mai inspirat de la tine pentru o maioneza de avocado cu usturoi si ghimbir si pasta de susan...e tare interesant, imi place bucatareala astaa raw...dar fac o mizerieeeeeee:)
    codrina

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru ca am observat ca daca mananc prea multe fibre ma balonez si ma constip am inceput o cura de detoxifiere cu argila lasata in apa si bauta de trei ori pe zi cu 30 min inainte de masa. Se pare ca pentru mine functioneaza cel mai bine pentru ca nu ma mai simt balonata deloc si merg la toaleta regulat. Am citit ca argila ajuta si la eliminarea metalelor grele din organism. Stii ceva despre asta?

    RăspundețiȘtergere
  9. Codrina... si eu fac mizerieee.. Ador sa imi murdaresc toate castroanele si oalele ce le am in dotare.. La curatat si spalat insa nu mai sunt asa de curajoasa :))) Inghetata ta suna divin.. Is tare pofticioasa si m-ai facut curioasa sa o incerc si eu!
    Hai la Brasov.. Eu locuiesc intr-un cartier inconjurat de munti.. Este superb!

    Diana, si eu ma mai umflu putin de la fibre.. dar incerc pe cat posibilul sa consum multa apa. Si in cazuri extreme, pentru a ajuta evacuarea, apelez la clisma. Si cura cu argila este foarte buna. Si eu am citit ca ajuta la eliminarea metalelor grele. Asta o face si chlorella ( mai intai le neutralizeaza ca sa nu mai faca rau in corp cand sunt adunate din celule si apoi le elimina) Orice fel de cura de detox este mai mult decat binevenita! Cine poate sa zica ca nu are toxine in corp? Nimeni.. Eventual doar calugarii tibetani ce traiesc in varf de munte si mananca doar ce cultiva ei. :)
    Mai citesc si de mai aflu cate ceva, voi adauga pe blog!
    Pupici la fete!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna!
    De unde iti procuri spirulina si chorella? As vrea si eu sa incep sa consum. Ma gandesc ca tu ai o sursa buna, multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Cam de o saptamana si un pic am inceput si eu detox-ul cu tarate de phyllium, numai ca procedez un pic mai diferit fata de tine - mai intai beau paharul cu tarate si apa, dupa care mai beau unul cu apa, care sa le impinga mai departe (si in doza mica, doar o lingurita, ca altfel nu prea rezist :D).. Cum e mai bine? (apropo, mai esti la detox?)

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim, intra pe urmatoarele link-uri:
    http://rawz.ro/chlorella-pudra-pura-organica-cruda-100g/
    http://rawz.ro/spirulina-pudra-pura-organica-cruda-250g/

    Andreea, este perfect cum procedezi tu. Nu conteaza cum le iei, ci sa le iei! O lingurita este perfect pentru inceput. Corpului trebuie sa ii dam o cantitate mai mare de fibre treptat, caci altfel putem face un blocaj. Desi de se intampla nu e nici o tragedie ( multe lichide si o clisma rezolva problema)
    Dupa eliminarea placii, am mai continuat cu o lingurita da tarate. Iar de o saptamana si ceva am facut pauza. Voi relua de la anu cred, de prin ianuarie!
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Corina, pana la urma ai reusit sa elimini placa? Eu asa inteleg din ce ai scris mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da Catrinel. A fost eliminata cu succes!

    RăspundețiȘtergere
  15. Wow! Super! Asta da succes! :)
    Daca nu sunt indiscreta, arata in genul celor pe care le tot vedem pe siteuri? Cand ma gandesc ce zace in noi... :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Aaa, si inca ceva, cat a durat? Cate saptamani?

    RăspundețiȘtergere
  17. Draga me, uite aici mai multe detalii:
    http://corinabacalu.blogspot.com/2011/09/easy-detox-in-progress.html

    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna Corina, de ieri te-am descoperit si in orice secunda libera imi doresc sa citesc ce ai scris si trait tu :) Legat de detoxifiere,as dori fff tare sa tin aceeasi metoda ca si tine dar momentan imi este imposibil deoarece locuiesc la Moscova si pe aici nu exista asa ceva :( dar ma intereseaza sa stiu cum prepari tu clisma cu cafea! Multumesc anticipat,Alexandra G.

    RăspundețiȘtergere
  19. Alexandra, oare tie ti-am rasfoit astazi albumul pe facebook si am vazut niste poze dragute din Moscova? Sau poate nu erai tu :P
    Ma bucur tare sa aud ca iti petreci timp pe blogutzul meu. Stiu cum este, si nu pot decat sa te felicit! Poate iti pot trimite eu la moscova tarate de psyllium.. ma gandesc.. Eventual mai povestim pe email. Clisma cu cafea nu mi-am facut niciodata. Am facut doar cu apa calduta, si asta cand nu am avut incotro. Sunt ok, nu se intampla nimic rau de apelezi la aceasta cale. Este chiar o metoda eficienta si rapida de curatare a colonului, care de o imbini cu o alimentatie bogata in fibre, vei avea extrem de multe de castigat!
    Ma bucur ca mi-ai scris.. si tinem legatura!
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  20. Da Corina,eu sunt :) cred ca mai degraba ajung eu la Bv.,sotul meu este de acolo,si avem o casuta dar cred ca de sarbatori o sa ramanem in Bucuresti si poate ne pregatesti ceva bun :) Mai vorbim...multumesc pt. raspuns. Alexandra G.

    RăspundețiȘtergere
  21. Draga Corina,
    Eu am o mica dilema. Am gasit pe niste site-uri din UK niste studii despre spirulina. Se crede ca B12 din aceasta e un analog inactiv care interfera cu absorbtia adevaratei B12 din intestin. Interesant e ca pare a fi o idee acceptata si in mediile vegane unde se vorbeste de necesitatea administrarii de suplimente B12 si de unele pauze necesare in adm spirulinei, tocmai pentru a evita carenta de B12. Aceste date le-am mai gasit si prin alte parti si chiar nu stiu ce sa fac, mai ales ca e stiut faptul ca lipsa B12 poate deveni simptomatica uneori si dupa 7-8 ani datorita rezervelor mari de vitamina pe care le are corpul nostru. Tu ce parere ai despre asta? Apreciez orice sugestie si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  22. ...si pana imi apare primul comentariu( poate saptamana asta...?!)mai am o intrebare ; ziceai pe undeva de un site cu nuci si seminte mai ieftine( super OK intr-adevar) dar... nu stii un site pentru alte cele( alge, maca, lucuma etc) la fel de ieftine? Adevaru' e ca, daca n-ar fi recomandarea ta ,le-as considera suspect de ieftine fata de ce vand altii 20 si ceva de lei un kil de caju!!! Multumesc pentru orice sugestie si sa ai o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere
  23. Draga lucca.. din pacate nu iti pot raspunde la intrebarea cu spirulina. Unii spun ca aduce vit B12, altii spun ca nu. Si mai mult de atat, o cantitate prea mare de spirulina ( de-a lungul timpului) chiar dauneaza in ceea ce priveste asimilarea vit B12. Eu aleg sa cred ca spirulina ofera B12. Si nu o consum zilnic. Chiar nu am mai consumat de cateva luni bune. Anul acesta imi voi face un set complet de analize si voi vedea unde am carente. Momentan, ma simt fantastic.. ca de obicei!

    Sper ca ti-am publicat comentariile si nu mi-a scapat nici unul, sa nu fie cu suparare :D Nu reusesc sa intru zilnic pe internet.. sau daca intru, uit de email :)

    In privinta site-urilor cu superalimente iti recomand asa:
    www.paradisulverde.com
    www.rawz.ro.
    http://www.beorganic.ro/categories/Superalimente/
    Nucile caju de pe driedfruits s-au scumpit. Cu tot cu tva ajung la 51 lei per kilogram. Semn deci ca nu sunt chiar atat de ieftine cum am crede. Si da.. uneori nucile nu sunt la calitatea ce o doresc. Au mai venit negre, sau necuratate bine, usor rancede la gust ( asta s-a intamplat o singura data la migdale cu coaja). In rest am fost multumita de produse, raportandu-ma la calitate/pret.
    Iti doresc si tie o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu te supara, am crezut ca cei de la Google supervizeaza aceste comentarii ,nu stiu cum( pe ei ii bombaneam!). Multumesc pentru raspunsuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Am introdus moderarea comentariilor pentru ca in ultima vreme oameni (nu prea amabili) imi scriu. Si prefer sa stiu dinainte ce au de spus, si apoi sa decid de las comentariile aici ori ba! Acest blog vreau sa emita o vibratie de bucurie, nicidecum de cearta, ura si alte sentimente negative ( prin comentariile unor oameni pusi pe hartza)
      Cu mult drag!

      Ștergere
  25. Corina, ce parere ai despre informatiile din acest articol? ti se par false? http://medicologia.info/2012/06/placa-mucoida-cum-ne-detoxifiem-de-ceva-ce-nu-exista/
    multumesc anticipat pentru lamuriri si explicatii.
    Mult succes in tot ce faci, te admir foarte mult.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...