luni, 26 decembrie 2011

Brocoli cu avocado

Frumusetea bucatariei raw consta in faptul ca poti crea opere de arta in farfurie doar cu ce ai in stoc, acasa. Daca iti imaginezi ca pentru a face mancarea frumoasa ai nevoie de o gramada de ingrediente, iti zic ca te inseli. Poti face ceva incredibil de frumos cu cateva ingrediente. Sa luam de exemplu castravetele. Il poti spala, taia in patru si consuma presarat cu putina sare! Da.. este cel mai gustos, rapid si bun mod de consuma castravetele. Dar uneori vrem ceva frumos in farfurie.. poate avem pofta de a creea ceva frumos inainte de devorare. Este adevarat ca acest lucru trebuie facut cu mult inainte de a va apuca acea foame nebuna. Altfel nu mai aveti timp de arta ci doar de infulecat ceva cat mai repede. Et voila: felii de castravete in cel mai simplu si sofisticat mod!
Eh.. precum un copil aveam chef de joaca. Si din joaca a iesit un papa bun ce mi-a incantat ochii. Prima data. Si apoi papilele gustative. Iata ce a iesit in final:
Practic este o salata simpla: brocoli crud ce a fost framantat cu putin ulei, suc de lamaie si lasat vreo 30 de minute. Apoi a fost servit cu fulgi de migdale si ardei gras, pe felii de castravete.

Acum insa va propun o salata un pic mai bogata decat cea de sus. Imi place tare mult brocoli, in orice varianta ( cruda). Cea de sus este chiar incredibil de gustoasa, chiar de pare atat de simpla!
Mereu sunt tentata sa cumpar brocoli, ori de cate ori il vad in raftul magazinelor. Cumpar de obicei jumatate de kilogram, din care ofer 4 buchetele generoase porcusorilor mei dragi. Restul il papa je!
So.. astazi m-am dus in bucatarie sa vad ce am "in stoc?. Si am gasit asa:

Ingrediente:

- 1 buchet brocoli ( minus 4 buchetele - mentionate mai sus)
- 1 lingura ulei de floarea soarelui presat la rece
- jumatate de rosie deshidratata in ulei ( de la kaufland)
- 1 feliuta de ardei rosu ( adica fff putin, caci am dat la baieti un ardei intreg, minus feliuta)
- 1 avocado
- 1 codita de ceapa rosie germinata. Da.. :))) Adica a crescut coltul la ceapa, l-am taiat si l-am pus in mancare. Delicios!
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare roz de himalaya ( preferata mea)
- 1 mana de rucola
- portocala pentru decor

Par cam multe ingrediente la prima vedere nu? Recunosc, asa e. Dar de sarbatori am zis sa ma aprovizionez si eu cu mai de toate. Si de altfel, par ele multe.. dar sunt sigura ca le aveti in casa!

Preparare:
Intai de toate am taiat brocoli si l-am facut buchetele mici. Am pus apoi 1 lingura de ulei si suc de lamaie si am facut un masaj cu blandete! Am lasat la odihna vreo 30 de minute, timp in care avocado a capatat un verde intens. Poate fi servit si in acest stadiu, cu putina sare!

A urmat o pasta din avocado. Adica taiat in 2, scos sambure, scos miezul cu o lingura si pus intr-un castron si apoi pisat cu o furculita. Ca la guacamole.

Si apoi restul.. taiat rosia, ardeiul, ceapa, puse toate langa brocoli, amestecat cu drag si apoi invartit totul cu 3 sferturi din pasta de avocado. Mie mi-a parut prea mult sa pun toata pasta de avocado, drept pentru care mai tarziu cu 2 ore am mers si am papat pasta de avocado ramasa ( pusa la pastrare in cealalta jumatate de coaja de avocado)
Unde am ramas? A da..

Am amestecat usor pasta cu restul ingredientelor si am pus apoi o parte din amestec intr-o jumatate de coaja de avocado.

Pentru servire am asezat mai intai frunzele de rucola ( de care sunt mega in love) apoi am pus 2 felii de portocala taiate in jumatati, niste fasii de ardei rosu si apoi in centru avocado poznas umplut cu broccoli.

Dupa sedinta foto corespunzatoare am scos continutul din avocado, am adus si ce ramasese in bucatarie, am asezat peste rucola si...
Si am papat tot, ce credeti? Da.. nici decorul nu a scapat!

Desi imi suna mult mai bine in engleza o voi spune in romaneste: bucataria cu hrana vie este simpla si amuzanta! Usor de facut si foarte sanatoasa!

8 comentarii:

  1. Si cata dreptate ai! Minunat arata toate! Si foooarte apetisante! Sarbatori minunate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonina, iti multumesc mult! Iti doresc si tie un an nou fericit, cu muuulta hrana vie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata absolut delicios...
    Mancam (si) cu ochii, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, imi primul rand papam cu ochii.. apoi cu nasul.. si apoi gurita! ;)
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  5. http://g0lubka.blogspot.com/2010/04/avocado-truffles.html
    Sper sa-ti placa.Dani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Am descoperit si eu recent acest blog si intr-adevar, creatiile si fotografiile sunt superbe! Multumesc de link!
      Te imbratisez!

      Ștergere
  6. Draga Corina, nu stiu ce sa-ti spun mai intai: MULTUMESC, Bravo, impresionant. Imi place imaginatia ta si spriritul creativ extraordinar. Si mie imi place in bucatarie si sa fac bijuterii cu cristale :) sunt raw peste 50 % si incerc si convertiri :) de multe ori reusite. Dar acum prin tine si creatiile tale voi reusi mereu si voi creste procentajul raw :P FELIIICITARI! esti o frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei.. iti multumesc mult! Esti o draguta! Tocmai ce mi-ai facut ziua si mai frumoasa!
      Te imbratisez cu drag si te tzuc!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...