miercuri, 10 aprilie 2013

Urzicata

Nuuu.. stati linistiti! Nu m-am urzicat! Deloc! Parol! Nici mama, care a luat o urzica si cruda, a mancat-o! M-am benoclat la ea cu ochii cat cepele! Mi-a dat si mie.. dar eram deja prea ocupata cu pilaful de orez mega cremos si delicios ce il aveam in fata! Am zis ca azi nu! Doar orez. :))) nom nom nom...
  Astazi am facut o groaza de chestii... dar am zis ca o isprava ii musai sa o scriu pe blog! Asa ca am luat condeiul tastatural si am purces la apasat litere aparent haotic pe un ecran mare, alb si plat. :)))



Primavara.... ciripit de pasari, raze calde de soare, haine subtirele, tra la la... sha la laa... fluturasi si alte minunatii mirositoare.. Cand vine primavara, gandul meu zboara direct la... .mmm.... . urzici, leurda, macris, untisor, stevie, spanac, verde verde si iar verde! Verde vad ochisorii mei verzi!! :X
  Nu stiu prea multe stiintific vorbind de urzici, dar stiu ca sunt bune! Ca merem ma indopa mama cu urzici primavara, care la randul ei era hranita de bunica si asa mai departe! Urzica rules! Chiar azi am mancat la mama un piure de urzici delicios! ( langa pilaful de orez)
Bun, sunt ele delicioase gatite, stim asta... Dar nu ii pacat de nutrientii acestei minunate buruieni? Mirosul ei specific, textura ei aspra... Musai sa ne bucuram de toate acestea la un loc, incercand totusi sa nu o preparam termic. Ii putin mai complicat sa ne facem salata de urzici si sa le mancam asa ( poate pisca, poate nu). Sunt destul de fibroase si numai cand ma gandesc la ele mi se face pielea de gaina. Parca simt un crantz crantz in dinti.. brrrr.... yuk!
  Asadar... urzici.. Daca nu putem sa le mancam... atunci sa le BEM!!!! Ihhaaa.... Uneori bautura-i temelie si mancarea fudulie asa-i?
De fapt, azi nu intentionam sa fac ceva anume cu urzicile primite de mama de la o vecina ce le-a cules de la marginea unei paduri... Le-am pus in frigider. Dar m-a apucat setea mai spre dupa amiaza si am zis sa imi fac o limonada. Am stors 2 lamai mititele,am pus in blender sucul lor, am adaugat nitzica miere ( off.. tre sa ma dezobisnuiesc de miere usor) si apoi am stat si am cugetat si m-am gandit ca parca mai tre' ceva! Ceva verde! Ceva special! Ceva cu zvac!! Evrika! Am scos punga de urzici si le-am pus peste apa pusa peste sucul de lamai si miere. Apoi am pornit blenderul si l-am lasat sa mearga sa dizolve frunzele de urzica. Tanaaaammm!!
Si asa am obtinut URZICATA!!!!


Ok.. recunosc.. limonada urzicata ii.. interesanta.. Adica ii buna... dar eu am mai dres-o cu o banana. I-a dat o alta textura si un gust mai prietenos. Data viitoare ( maine) o fac cu jumatate de banana. Si apoi tai banana.
In poza ii urzicata cu banana :P Buna buna... Va recomand!


Cand eram mica, mergeam in vacante la bunici in Vaslui, la tara.. Dimineata, bunica ne lua la camp cu ea. Abia asteptam sa se opreasca din prasit si sa intinda masa pe patura, si sa mancam cu totii. Pana facea asta, eu si fratele meu ne jucam si alergam pe coclauri. Cand el ma alerga pe mine, cand eu pe el. Tin minte ca la un moment dat am zbughit-o printr-un tufis ( nu mai stiu exact motivul) dar imediat ce am iesit din tufis am simtit ca picioarele si mainile imi iau foc! Era o tufa cu urziiiciiiiii!!! Tulai doamne... Si uite asa am ramas cu ceva sechele.. Am zis ca imi trece pana ma marit! Si mi-o trecut! :))) Azi am baut urzici! I rock!

Asadar dragii mei, piscam o ... urzicata?

Si in final, putina miscare. Aplecati urechea stanga catre umar si priviti imaginea! Veti vedea un tablou suuuper dragut! ;) Sunt tare mandra de el, desi nu este un tablou. Dar am de gand sa il ridic la rang de tablou! ;)


 Gata.. Roger and out! Va urzic dulce!

11 comentarii:

  1. Ah si eu ador primăvara cu bogatiile ei verzi!!! Iar urzica cu banana rulz! Recunosc ca eu una nu cred ca as putea renunța la banana... Dar asa cum am crezut ca nu pot renunța la brânză si oua...tanaaaaa...sunt într-un post prelungit, like..for ever sper, si ma simt mi-nu-nat!!! Si asta datorită tie si blogului tau minunat!!!!
    Gata,maine la piața,iar meniul va fi unul verdeee clar!!!!! Pup Corysimi!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ole! Sa fie verde forever! Verde rules! Verde.. e verde domnle! Bucura ochii, sufletul, inima, stomacul...
      Te pup si eu! Tot verde!

      Ștergere
  2. Cred ca as gusta limonada urzicata;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu ai făcut tabloul, Corina? E pictat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, as vrea sa am un astfel de talent. Momentan, ma rezum la pictatul in farfurie. Uneori mai imi scapa si pe pereti, cand uit sa pun capacul la blender si cremuiesc diverse culori.. :)))

      Ștergere
  4. Interesant! Nu m-as fi gandit niciodata sa fac urzicata :) Cred ca am sa o incerc si eu, dar doar cu banana :) Apropo, nu te urzica la limba????

    RăspundețiȘtergere
  5. Manc si citesc....citesc si mananc.
    Manc urizici crude cu mamaliga(trecuta prin foc) si imi iese foc pe nari de la hrean! Eu prepar urzica cruda, o leg cu ceva seminte chia, o lingura de ulei si iaca minunatie de urzici!!! Mai bun nici ca nu se poate!! Am mancat urizici crude si in salatica si nu, nu au intepat gurita mea delicata! :D

    Veronica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Veronica, imi facusi piele de ratusca... si o mare pofta de mamaliguta cu hrean si mancare de urzici. Vine mama acasa si o rog sa imi faca. Pana atunci, zau ca nush daca ma incumet sa mananc urzici asa, in salata! Drept pentru care, te admir! Pupici!

      Ștergere
  6. Corina, de cand am vazut postarile tale de la Forte Life din Constanta - un loc pe care eu il ADOR- m-am indragostit de blogul tau. mai ales ca sunt o adepta a alimentatiei sanatoase, din care carnea poate lipsi fara a avea sentimentul unei frustrari. . Multumesc pentru nazdravaniile ce ni le aduci si pentru modul haios in care ni le prezinti. O zi frumoasa si cu spor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elvira, ma bucur tare ca m-ai descoperit si si mai tare ca te-am descoperit eu pe tine! Sper sa iti fiu de folos, si candva sa ne intalnim la Forte Life la un pahar de vorba!
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...