luni, 14 aprilie 2014

Aia îngrașă. Asta slăbește.

Pâinea îngrașă. Ciocolata îngrașă. Cartofii la cuptor îngrașă. Orezul îngrașă. Pizza îngrașă. Pastele îngrașă. Zahărul îngrașă.
Salata slabește. Sucul verde slăbește. Nucile slăbesc. Fructele slăbesc. Legumele slăbesc. Apa slăbește.
Este chiar atât de simplu. Sunt cu capul? Sunt!

Dar să revin cu povestea din spate.
EU, diva raw vegan(ă), în ultima vreme ( cam de câteva luni bune), m-am deDIVAnizat. Adică lăsa-i diva în divan, si mă pusăi pe mâncat prostioare, chestiuțe și alte nebuneli. A se înțelege musai mâncare gătită și câte oleacă de brânză, smântână și ouă, pe ici colo. Bașca am mai sorbit și câte un latte machiato, cu o țigaretă pai cu mentol, așa.. de pam plezir și complezență. Ca o divă ce sunt.

Într-o zi de miercuri mă trezesc cu fața la cearceaf, ciufulită și umflată și, val vârtej, mă reped la dulap să îmi iau niște haine pe mine, pentru o emisiune. Și caut, smucesc, arunc, așez... și găsesc pantalonii doriți. Și dau să îi îmbrac. Și surpriză - pocnesc pi mini!!!! Mai să mă așez pe pat și să încep să plâng să sară cămeșa de pe mine, întocmai ca a Smărăndiței din povestea lui Creanga... Ce să fac, ce să mă fac...Mă sui pe cântar... Total neprietenos. Îmi arată 60. Iar eu îl cert- bine măi... de astea îmi faci tu mie? Nu mai lași nimic???
 Ziua a trecut greu... Căci am fost îmbufnată nevoie mare. Și nici părul nu mi-a stat bine. Mai să cad în depresie. Definitely a bad hairday!

De miercuri (acum 6 zile și 5 nopți)  sunt iar pe raw vegan. 100%. Fără nici o scăpare, tentație, poftă și dorință. Cât m-o tine? Habar nu am. Dar mă simt precum la început. Începuturile mele raw.  Foarte ambițioasă! Azi am 58. (?!?!?!?!)

Ceea ce doresc să vă transmit este simplu și clar. Precum ziua și noaptea. Mâncarea gătită îngrașă. Mâncarea crudă slăbește. Pentru că aia gătită este încărcată cu toxine. Și chiar de nu este în totalitate așa, organismul o percepe ca pe o materie străină, cu scopul de a face rău în organism. În cazul meu, se depozitează imediat!! Cu o repeziciune uluitoare. Poate la alții nu.. Dar eu ma pufoșenesc pe zi ce trece dacă nu am grijă. Hrana vie curață, slăbeste, modeleaza, vindecă. 
Vrei să slăbești? Nu mai mânca din aia.. ci din asta. Vie.

....Si mai e una care îmbolnăvește. Mâncarea aia de proveniență animală. Toată.


 
și.... v-am zis că am beteală in păr?


Pam pam!!

11 comentarii:

  1. Cori, tare-mi place cum scrii! <3
    ......Uneori obosesc cu ingrasatul asta asa de usor si ma intreb care e secretul unora de mananca orice si nu se ingrasa....E clar ca hrana vie e solutia pentru sanatate dar cum functioneaza organismul celor care nu se ingrasa never?!?!
    P.S. Inelusul ala din parul tau e tare frumusel :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cori, tare-mi place ca ma citesti :P
      Tu draga mea.. te inteleg perfect! Cei care papa orice si nu se ingrasa.. nu o fac pe moment, sau cat sunt tineri. Iar daca raman slabi si mananca orice ( a se intelege nesanatos) vor avea probleme de sanatate destul de urate. Hrana vie este solutia.. dar eu ma intreb altceva: cum pot manca doar raw vegan oameni timp de 30 - 40 de ani? Fara sa isi permita o tocanita de cartofi, o sarmaluta cu mamaliga sau cine stie ce o mai fi specific zonei dar de post. Asta imi e greu sa inteleg. Cum poti ajunge la nivelul in care hrana vie sa fie perfecta pentru tine si sa nu trebuiasca sa iti impui sa nu mai consumi hrana gatita. Cum poti manca 30 de ani cu aceiasi bucurie un mar, o banana si o mana de germeni? Vreau si eu sa gandesc ca ei.. dar na.. ii greu. Cel putin la inceput!

      Multumesc mult floricica si pentru mesaj si compliment. Parul meu e nazdravan si isi face tot felul de accesorii singur :P
      Te pupicesc!

      Ștergere
  2. Aia ingrasa, aia slabeste dar hai s-o luam si pe-a dreapta, aia OMOARA. Nu pot sa cred ca ai mancat oua si lapte dupa ce puneai link la Gary Yourofsky si 269. Si inca sunt trecute la categoria glumet-indulgenta "prostioare". Sunt extrem de intristata. Erai primul blog vegan etic (credeam eu) cunoscut mie si te apreciam mult :(.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ilinca, tocmai asta vreau sa subliniez. Sunt un om si gresesc. Puteam desigur sa nu scriu asa ceva aici, si sa crezi in continuare ca sunt perfecta. Dar de ce sa mint? Nu iti imagina ca am mancat zeci de oua sau ca am baut litri de lapte. Am mancat pizza in oras - unde sunt adaugate produse lactate ( moderat). Am iesit cu bucurie si mi-am facut pofta, alaturi de oameni dragi. Asta nu inseamna ca am uitat de unde vine acel produs si asa mai departe. Iar cu ouale.. au fost puse in prajitura de la mama, facuta cu drag, pe care nu am putut sa o refuz, si am gustat o prajitura. Mi-as dori sa faca toata lumea ca mine. Daca mi-as fi interzis sa consum si apoi as fi regretat amarnic, nu ar fi fost o solutie buna. Pentru suflet. Sunt echilibrata si zic ca e ok asa. Daca tu esti raw vegan de cel putin 2 ani si nu consumi absolut nicio mancare gatita sau de provenienta animala, spune-mi cum faci. Care este secretul? Simti ura pentru toti cei ce consuma carne si produse de la animale? Mancarea gatita te lasa rece? Nu ti-e pofta nici macar un pic de tot? Te simti fericita cand treci pe langa raionul de ciocolata in magazin pentru ca nu vrei sa gusti nimic de acolo? Eu personal, am zile si zile. Uneori sunt in extaz si sunt recunoscatoare ca exist si sunt sanatoasa. Si nu imi trebuie nimic. Alteori, pur si simplu nu rezist si imi cumpar o eugenie ( am dat un exemplu) . Pe care o savurez firmitura cu firmitura. Apoi ma bucur si imi vad de viata. Uneori nu o cumpar, ca ma gandesc ca nu imi face bine. Imi pare rau ca nu o pot manca, desi mi-as dori. Imi pare rau ca imi face rau corpului. O las in raft cu regret. Si ma gandesc toata ziua la ea. Ce buna tre sa fi fost.
      Documentarul cu Gary este genial. Ar trebui sa il rulez zilnic pe toate ecranele din casa. Ii dau perfecta dreptate. Dar uneori nu pot fi ca el. De cele mai multe ori da. Sunt gary. Sunt perfect de acord cu miscarea 269. Am si ditamai tatuajul cu asta. Incerc sa gasesc modalitatea de a ramane rece la aceste produse ce contin in ele la ingrediente putin lapte sau oua pentru totdeauna. Inca nu am gasit solutia. Poate ma ajuti tu. Asta daca ma mai apreciezi inca :)
      Si inca ceva. Iti multumesc mult mult pentru mesaj! Ma bucur ca mi-ai scris!

      Ștergere
    2. Da, sunt vegana de > 2 ani si nu fac sau am facut exceptii. Mananc prajituri cand am chef si macare gatita cat vreau, pentru ca nimeni nu moare pentru ele. Nu gasesc nici o vina sau motiv sa ma abtin de la asa ceva. E o diferenta mare intre a face exceptii de la o dieta raw, exceptii care nu au nici un impact asupra nimanui altcuiva si a te intoarce sa pui cot la cot la torturarea animalelor. Oricat de multa dragoste ar pune unii sau altii in folosirea produselor animale, viata furata nu le-o da nimeni inapoi si nici suferintele indurate nu le ia nimeni inapoi. Prajituri vegane sunt destule si destul de bune si simple :).

      Pentru mine e simplu intrucat sunt vegana din motive suficient de puternice, nu ca sa slabesc. Am inteles ce e carnea, ce e laptele si ouale si am inteles ca nu sunt mancarea mea, ci viata cuiva. Ceva care nu consideri mancare nu iti poate face pofta sa il mananci (cum nu vreau sa mananc nici strugurelul cu miros de caramel).

      Totusi, cand eram mica si doar vegetariana am aplicat de cateva ori o tactica, pe care o pastrez si azi pentru situatii de urgenta. Ma gandeam ca uite, mananc X, dar nu acum cand mi se pare ca mi-e pofta pt ca mananca toata lumea, ci maine. Ma gandesc bine si daca tot mai vreau, mananc eu maine, pt ca e decizia mea, ne-influentata de mediu. Mergea foarte bine.

      Nu, nu urasc pe nimeni si nimeni nu imi provoaca ura. Nici nu fac comentarii de genul asta in mod normal. Tu erai primul blog vegan etic romanesc descoperit de mine si pana la ora actuala singurul raw vegan etic. Aveai un loc foarte special si de asta ti-am scris intristarea mea, nicidecum ura.

      Ștergere
  3. Îmi place sinceritatea ta. ♡♡♡♡. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, Corina. Am trei intrebari:
    1. Ajuta dieta raw la inlaturarea sau amanarea aparitiei ridurilor si a firelor de par albe?
    2. La torturile raw se poate folosi ulei de cocos sau unt de cacao in locul uleiului de cacao de fiecare data? Aici nu se gaseste de cumparat acest ulei.
    3. Sunt de acord ca dieta raw este ideala si ca alimentele de origine animala, zaharul, prajelile etc. sunt foarte daunatoare organismului. Dar de ce este daunator nautul fiert, de pilda? Sau fasolea? Acestea nu pot fi consumate crude si sunt foarte nutritive.

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Corina,
    In primul rand vreau sa iti spun ca esti foarte frumoasa (nu ca n-ai sti) si ca-mi place tare mult cum scri.
    Cred ca toti ne confruntam cu diferite pofte, de fapt sunt obisnuintele alimentare din copilarie. De care nu putem sa ne rupem pur si simplu. Dupa un post de 7 zile doar cu apa, sti de ce mi s-a facut pofta? De piftie. Mie care sunt vegetariana de 20 de ani si vegana cu mici exceptii de aprox 2 ani. Si acum am in congelator 2 ciolane de porc( de la o verisoara de a mea careia i-am spus de ce mi!e pofta) care asteapta sa le fac piftie.
    Te imbratisez cu muuuult drag.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...