Gasca:
Si cu je:
Si papica: (Retetele in curand pe blog).
Edit: 22.04.2011
Revin la aceasta postare pentru a mai adauga cateva cuvinte despre aceasta intalnire. Asa cum ma asteptam toti cei ce au participat au stat toata seara cu zambetul pe buze. Inainte de a manca ne-am prins cu totii de mana si am spus o rugaciune pentru a binecuvanta hrana si pentru a ii da un plus de energie. Mi-a placut foarte mult acest gest. Intentionam si eu sa rog ca inainte sa mancam sa multumim Creatorului, Universului, naturii pentru acest prilej de a fi impreuna si de a manca aceste minunatii.
Cand am planificat aceasta masa am vrut sa ofer un aperitiv, un fel principal si un desert. Deoarece am vrut sa ofer cat mai multe pentru a multumi toate gusturile recunosc ca a fost prea multa mancare. Dar mai bine sa fie mai multa decat prea putina nu?
Ca si aperitiv am facut guacamole, ciupercute cu mustar, pate din seminte si popcorn.
Fel principal: piure de brocoli cu sos dulce acrisor, acompaniat de chiftelute awsome si salata de primavara (salata verde, loboda, stevie, castravete, seminte de canepa, ulei de germeni de grau si lamaie). Si am dus si o caserola cu vlastari de floarea soarelui, inalti si supli ( ca si mine :)))) )
Desert: tort din morcov, mere, nuca de cocos si mirodenii si tort din ciocolata cu capsuni.
Ca si bauturi am facut smoothie din banane cu patrunjel, smoothie din banane cu capsuni si limonada cu ghimbir. Am mai baut si un smoothie din patrunjel, spirulina, chlorella, scortisoara si mere.. cred, adus de Nelu. Foarte verde si crud la gust. Delicios.
De acasa am pregatit chiftelutele ce au trebuit deshidratate in avans vreo 6 ore. In rest, am preparat totul acasa la Sorin. M-au ajutat fetele dar si baietii la feliat, taiat, curatat, spalat, amestecat, gustat, aranjat, decorat. Am folosit toate castroanele posibile ce le avea Sorin depozitate. Dupa ce am terminat, am pus totul pe masa si dupa multumire, am inceput sa mancam. A placut totul, dar toti au fost impresionati de sosul dulce acrisor din curmale, suc de portocale, usturoi si otet, patentat de Ina. Nu le venea sa creada cum a iesit de bun din asa ingrediente amestecate. A placut mult si chiftelutele ce miroseau divin. Si tortul cu mere si morcov a fost la inaltime. Si cel cu ciocolata.
La sfarsit am pus tara la cale sa ne mai intalnim din nou cat de curand, sa facem seri tematice cu mancare italiana, libaneza, romaneasca.. etc etc.. sa vizionam documentare.. Oamenii au fost foarte impresionati. Am spus fiecare cateva cuvinte despre mancare si despre aceasta experienta. Apoi fiecare si-a ales un cuvant pentru a descrie aceasta experienta. Din cate imi amintesc au fost asa: bucurie (eu), curgere (angi), lumina (sorin), regasire ( laura), acasa (anamaria), multumire (marius) si au mai fost cateva daaar nu imi vin acum in minte.
Evenimentul a avut un succes mare iar pozele de pe facebook au facut ravagii. Am primit multe laude si am aflat de multe alte persoane interesate de acest stil de viata si dornice sa participe si ele la viitoare intalniri. Este minunat.. si eu abia astept!!
Superb arata totul, dar tortul cu capsuni e demential.
RăspundețiȘtergereIti multumesc Ramona! Am gasit capsuni la 7 lei kg si am zis sa fac dezmat! :)))
RăspundețiȘtergereIubitaaaaaaaaaaaaaa vreau chiftelute, si tort si popcorn, si tabouleh WOW!!!!:))) pot sa vreau de toate? anyway, arata demential si vreau!!!! pup si la mai multe iubita!
RăspundețiȘtergeresunt la imceputuri cu alimentatia raw.help meee!!!am nevoie de mai multe sfaturi cum sa incep cu aceasta alimentatie sanatoasa.mie greu sa renunt la dulciuri si paine.
RăspundețiȘtergereAnonim, internetul iti sta la dispozitie cu toate informatiile si retetele ce le poti face! Dorinta vad ca o ai, iar lucrul acesta este cel mai important! Nu trebuie sa ai totul peste noapte. Fa pasi mici, citeste mult si experimenteaza cat mai mult in bucatarie! De pofta de dulciuri vei scapa mancand mai multe fructe. Iar de paine, mai greu.. pana inveti sa iti faci painicile tale deshidratate.
RăspundețiȘtergereMult succes iti doresc!