duminică, 3 aprilie 2011

Choko Pudding


Ioi... budinca asta este atat de cremoasa si delicioasa, ca nu as putea sa ma satur niciodata de ea!
Ingredientele sunt simple, handy si mega sanatoase! Sa le trecem in revista:

Ingrediente:
2 avocado
4 linguri de cacao raw

6 linguri generoase de miere/sau pasta de curmale*
4 linguri ulei de cacao

1 lingurita extract de vanilie
ganduri de bucurie si dragoste!


*pasta de curmale faceti din 20 de curmale hidratate minim 3 ore, apoi adaugati vreo 100 ml de apa si apoi blenduiti pana se face crema. In caz ca e prea putin lichid, adaugati treptat. Numai sa nu scapati prea mult. Consistenta trebuie sa semene a pasta, nu a suc. Apa se poate inlocui cu succes cu suc de portocale.

Preparare:
Mai intai am asteptat sa se coaca avocado :))
Apoi le-am taiat in doua, scos sambure si pus la incotit ( de curiozitate) (inca nu a incoltit)
Am pus avocado intr-un castron si cu ajutorul unei furculite am inceput sa il maruntesc bine. Cand a aratat ca o pasta, l-am pus in blender impreuna cu mierea/pasta de curmale, esenta de vanilie si cacao. Mixam.
Atunci cand totul este bine omogenizat, turnam in castron si cu o lingura de lemn incepem sa incorporam uleiul de cacao ( ce a fost in prealabil topit in deshidrator/pe calorifer/la bain-marie) in budinca exact ca la maioneza. Cand am terminat uleiul, budinca divina este gata! De la ulei va deveni super cremoasa! Putem folosi si ulei de cocos. Sau putem sa nu folosim ulei deloc de nu avem.
Punem in castronase, ornam cu capsuni/stafide/cocos si papam.

2 comentarii:

  1. Buna, Corina! Si a incoltit samburele :). Sunt si eu curioasa :))) Cati

    RăspundețiȘtergere
  2. Super.. o sa iti iasa o mandrete de copacel! Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...