marți, 26 iulie 2011

Si in concediu, ce mancam?


Ei bine.. am tot promis o postare despre mancarea vegana raw in concediu. Si pentru ca tocmai m-am intors din concediu, va povestesc cu drag cum am procedat si ce am mancat in tot acest timp.
Inainte de a pleca la mare, mi-am facut biscuiti raw. Adica caju hidratat, apoi maruntit usor si pus langa el ba goji hidratate, ba merisoare, miere si putin ulei de cocos ... Din migdale cu cacao raw si cacao nimbs, indulcit cu curmale am facut biscuiti cu gust de cioco, energizanti.

Pe langa bagajul cu haine, costume de baie si sandale am pus si ditamai plasoaia cu alimente raw si cateva ustensile. Menajera de la hotel m-a intrebat intr-o dimineata mirata daca sunt la dieta. Avea ochii mari si ma cantarea din priviri... nu paream eu grasa si cu nevoie de dieta in concediu ( plecam din hotel in costum de baie si cu un pareo legat la mijloc) S-a linistit cand i-am zis ca sunt vegana si am provizii de acasa ca este greu in deplasare cu mancarea. Mi-a zis chiar ca a gatit si ea vegetarian pentru un grup de yoghini. :))) Deja am devenit apropiate si in fiecare dimineata ma saluta cu un zambet luminos pe chip! Asa da!

Sa revenim la provizii. Mi-am luat la mine asa:
Mancare:
caju - 1 kilogram. ( data fiind iubirea mea declarata caju-ului 4ever)
nuci braziliene - o mana
migdale - o mana
fistic - juma de kil ( de rontait pe drumul catre mare)
seminte de floarea soarelui - 200 grame
sare roz de himalaya
ulei de susan/masline
otet de mere
cacao raw - toata punga de 250 grame
maca - toata punga
seminte chia - vreo 100 de grame
miere - 1 borcan mai mititel
vreo 30 de curmale
vreo 10 smochine
goji - 2 maini
merisoare - 2 maini
praf instant de lapte de cocos
ulei de cocos ( pe post de crema de protectie solara)

Ustensile:
1 blender vertical de mana ( enervaaant de zgomotos)
1 recipient cilindric si adanc ( pentru blender )
cutitul de ceramica pe care il iubesc
2 castroane
2 furculite
2 cutite mici
1 cutiuta mica rotunda pentru budinca chia si transport biscuiti pe plaja


Carti:
Bibilia vitaminelor si mineralelor esentiale
Iarba de grau: izvor de sanatate.

Program zilnic :P
In fiecare dimineata mi-am propus sa ma trezesc cat mai devreme, sa prind soarele prietenos de ora 7 pe plaja. Si am reusit. Zilnic.
Micul dejun consta in biscuiti superdeliciosi facuti de acasa si 0.5 l ciocolata energizanta, facuta ori seara si pusa la rece, ori dimineata inainte de a pleca la plaja. Pe la ora 10 ma pregateam deja sa plec spre camera. Soarele era deja puternic. Imi ajungeau biscuitii si drink-ul de cioco. Uneori si 2 nectarine zemoase sau un pahar de zmeura de la vanzatorii de pe plaja. Va puteti imagina ca unul dintre ei spunea oamenilor ca zmeura e proaspata, adusa din sinaia????? Dooohhh!
In drum spre hotel, mai cumparam fructe, sau porumb fiert.
Pe la ora 14 se facea foame. Pana atunci dormeam in camera :)))
Coboram la restaurantul hotelului si comandam mancare. Alin isi lua supa de legume si felul doi, iar eu imi luam ce imi dorea sufletelul.
Intr-o zi am cerut o salata de rosii cu ceapa si o salata de sfecla rosie cu hrean. Le-a adus ospatarita si apoi am pus eu din gentuta caju hidratat cateva ore, ulei de susan si sare roz. Si am mancat tot! Pfff.. a fost tare bun si satios. Apoi in alta zi am cerut pizza de post. Da.. ati citit bine.. Am mancat si mancare gatita. Si am avut o pofta de cartofi de nu imi venea a crede. Am luat cartofi taranesti fara bacon, cu mamaliguta si mujdei de usturoi. A fost tare bun, desi stiam ca doar mujdeiul ii cel mai vrednic de mine :)))
Seara mancam pe la terase, salate usoare sau garniturile de legume de prin meniuri...

Mai rontaiam si prin camera cand se facea foame cate o migdala, goji.. etc... Din cand in cand am mai mancat pepene galben, rosu, nectarine, pere, castraveti ce le cumparam de la tarabe in drum spre hotel seara.
Sa nu va inchipuiti ca am avut chef sa stau sa imi fac in camera salate si alte mancaruri raw vegan. In camera cat am stat am dormit. Atat! :)) De la 11 - 14, 15 - 16, 23-06. Socoti voi cate ore am dormit. Si pentru ca am imbatranit, va spun ca somnul de amiaza este genial! :))))

Si totusi... intr-o dimineata la ora 5 m-am trezit sa vad rasaritul. De cu seara am facut lapte de cocos si am pus semintele de chia in lapte, sa se imbaieze pe indelete. Dimineata m-am asezat pe balcon, cu budinca in fata, si am savurat fiecare inghititura si raza de soare!

Ca o concluzie.. este foarte ok sa consumati mancare gatita in concediu. Atata timp cat langa pilaf sau piure cereti si o salata de sezon, aveti vitamine si enzime in meniu. Si pentru ca in general concediul este o perioada mai scurta decat am dori, nu va faceti griji in privinta mancarii. Doar sa aveti grija sa nu faceti excese si sa nu mancati altceva ce nu consumati de obicei ( cum ar fi fost eu sa mananc peste sau branza - cu siguranta mi-ar fi facut mult rau). Daca nu doriti si nu aveti pofta de mancare gatita, atunci cereti salate. Scrieti pe o hartie ce ingrediente va doriti in salata si cu siguranta bucatarul va va pregati ceva bun. Mai presarati putin caju/seminte de fl soarelui/canepa din gentuta cand ospatarul se uita in alta parte :)))) si aveti o mancare de cinste!

Si atentie la soare.. sa nu faceti insolatie!
Va las acum in compania catorva poze din concediul meu!


Am avut parte de o vreme superba cu soare arzator. Apa curata, limpede, cu nuante ireale... Am avut seri cu luna plina ce se reflecta in mare.. Am avut langa mine iubirea vietii mele, mancare buna si un pic de bumptzi bumptzi ca deh.. am fost in Costinesti!

22 de comentarii:

  1. Neatza Corina:)
    Ma bucur pentru ca ne-ai furnizat detalii legate de mancarea din concediu :)
    Imi poti spune daca ai gasit seminte de chia in spatele hotelului (nu dau nume)?
    Merci si o zi minunata iti doresc :)
    Mihaela.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi place de tine. Tare de tot :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela, la tine m-am gandit cand am scris cele de mai sus. Semintele de chia.. au fost purtate in calatorie indelungata: bucuresti - brasov - constanta. :))) Si au fost tot pe-atat de bune!
    Alina.. si mie imi place de mine :))) Glumesc. Sau nu :)))) Da imi place si mai tare de tine! Ca iti place de mine.. te-ai prins nu? :))))
    Te imbratisez strans!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau si eu biscuiti din aia buni. :)
    Karina

    RăspundețiȘtergere
  5. M-ai lamurit, asa ca imi mai ramane doar sa plec in conediu:D
    Inteleg ca semintele de chia le-ai achizitionat din Bucuresti?
    Duminica linistita iti doresc!
    Mihaela.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Corina,
    Te urmaresc de ceva vreme si imi esti tare draga. As vrea sa imi spui, te rog, ce anume faci la fitness, aparate? sau faci aerobic, tae-boe? Eu am slabit si as vrea sa imi tonifiez musculatura si nu stiu care este varianta cea mai buna...
    Multi pupici.
    Anamaria

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihaela, semintele de chia sunt luate de la Olivia, www.crudsisanatos.ro

    Anamaria, iti multumesc. Eu fac fitness si folosesc aparatele cu cabluri ( unde fixezi tu greutatea dorita) si folosesc si gantere ( 3kg, 5 kg, 7,5 kg, chiar si 10 kg) si lucrez pentru umeri si brate. La picioare folosesc o bara lunga si fac genoflexiuni. Cand lucrez la picioare, nu fac abdomene. Dar cand lucrez la brate, umeri si spate adaug si abdomene ( 500 bucati). Trebuie insa sa vorbesti cu un instructor,sa te indrume sa lucrezi corect si sa ai putintica rabdare. Eu am 2 ani de fitness, cu mers zilnic la sala ( cu mici exceptii - concediu, zile de menstruatie, etc)
    La mine a functionat foarte bine fitness-ul si sunt incantata de rezultate. Cand ma mai adun, musai sa dau mai multe detalii pe blog.
    Multi pupici si tie draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cocory unde gasesc retete de biscuitei?
    arata fenomenal...ca si tine :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Iti multumesc tare mult pentru mesaj, abia astept un post cu mai multe detalii. Pana cand ma apuc eu de treaba (sport), mai am ceva de facut, un bebe fetita care trebuie sa vina in decembrie, dar dupa nastere sport, sport si iar sport.
    te pupic.
    anamaria

    PS: Imi pare tare rau ca nu esti din Buc as fi vrut sa te cunosc personal.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vevery draga, biscuiteii sunt facuti din caju,migdale, merisoare, cacao si goji. Dar eu i-am deshidratat. Cred ca merge si daca ii pui in congelator de pe-o zi pe alta, asa cum facem cu blatul de tort raw. O sa scriu mai detaliat ce am pus la biscuitei draga me si iti dau de veste!

    Anamaria, felicitari pentru bebe fetita! Acum ca esti bine informata, sunt sigura ca fetita ta va avea parte de multe bunataturi si va fi sanatoasa tun! Si acum cat esti insarcinata poti face putina miscare - plimbari lungi, de relaxare prin parcuri, cu aer curat si verdeata! Bucura-te la maxim de aceasta perioada frumoasa si linistita din viata ta! Iar dupa nastere ar fi minunat sa faci miscare si sa iti recapeti forma frumoasa a corpului in cel mai sanatos mod cu putinta! Daca voi ajunge in bucuresti iti dau de stire si poate ne intalnim! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multam, pupici!
    AnaMaria

    RăspundețiȘtergere
  12. Doamne ....
    Prea bine arata bunatatzurile tale. Si daca nu esti vegan, ai putea sa te faci :)))
    Ce faci cu pofticiosii? Cu atatea nuci, seminte bune-bune cum (faci) sa nu rontai toata ziua? :((

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Catinca. Caju cumpar uneori din carrefour, iar cand am timp, comand de pe net. Este mult maoi avantajos, de cumperi mai multe produse, evident, sa acoperi taxa de curierat.
    www.agrofruct.ro

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Corina. De unde cumperi sare roz de Himalaya? Am vazut si la Plafar, cu 60 de ron, si la Auchan cu 20 ron (de la Jamie O.). Parca nu as da chiar 60 de ron pe sare :) Mersi!
    Nadina

    RăspundețiȘtergere
  15. Nadina, este foarte scumpa 60 ron ( asta in caz ca nu este de 1 kg). Eu iau cu 25 lei 500 grame. Vezi pe www.rawz.ro Am luat de mai bine de jumatate de an si inca mai am in dulap. Tine foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  16. Incercand sa dau de agrofruct.ro (n-am gasit site-ul asta) am gasit ceva asemanator si anume www.agrofructprod.ro care acum au o noua adresa si anume www.driedfruits.ro. Mi se par niste preturi incredibil de mici. Migdalele crude sunt la 30 de lei kilogramul. WOOW!!! Si eu care gasisem cu 10 lei mini-punguta pe la plafar. Sunt super incantata! Vroiam tare mult sa fac intr-o zi un tortulet raw, dar ma ingrozea cantitatea de migdale pe care trebuia sa o folosesc odata. In ritmul asta, faceam tort de 1 milion :)). Ce happy sunt!!! Fac tooort!! :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Draga mea.. intr-adevar, agrofruct este acum driedfruits. Sunt foarte ok produsele si eu cumpar numai de la ei. Vezi ca preturile afisate pe site nu contin tva. Dar de faci comanda, plata finala va contine si tva.. deci vei sti cati banuti sa pregatesti pentru colet!
    Iti recomand sa cumperi migdale decojite ( eu numai din acelea cumpar) caci sunt mai frumoase, mai usor de folosit ;)
    Si sa imi spui cum ti-a iesit tortul!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. in primul rand arati fantastic! in al 2 lea rand felicitari pt tot! eu de 2 luni sunt raw dar nu fac aceste minunate mancaruri facute de tine, decat ceva rapid, ce sa mai, m-ai cucerit ! eu nu am sustinerea sotului, din pacate, te pup dulce

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azzura, iti multumesc! Sa stii ca nici eu nu am facut la inceput retete complicate. In primele 6 luni de raw am mancat numai si numai salate in toate combinatiile posibile. Nu suportam caju-ul ( deci nu faceam nici un fel de dulce), nici avocado... Asadar, stai linistita ca in timp vei incepe si tu sa iti faci cate putin din fiecare si in final te vei trezi ca faci adevarate opere de arta in farfurie. Cat despre sot, nu iti trebuie sustinerea lui.. Vei avea insa admiratia lui cand va vedea ce frumos te transformi, cum infloresti si radiezi de fericire. Sigur iti zic: il vei pune pe ganduri.. ;) Si cine stie mai apoi ce se va intampla.. Crezi ca apropiatii mei au fost de acord cu acest stil de viata? Nici vorba.. Dar mai apoi au inceput sa ma tot intrebe.. sa le dau retete.. Unde mai spui ca iubitul meu a renuntat de bunavoie si nesilit de nimeni la carne si toate produsele derivate. Crede-ma ... totul este posibil! Te pup dulce si eu draga mea!

      Ștergere
  19. imi place de tine enorm, ce voiam sa-ti spun e ca am slabit vreo 2,5 kg de cand sunt raw, de la 48 la 45.5 si am 1.55 m , incepusem sa fac si putin sport, alergam dimineata si ma simteam super!!! aveam energie pt toata ziua. ce ma nemultumeste e ca nu am un corp tonifiat, si vazand sotul ca am slabit s-a suparat si a zis sa iau o pauza de la alergat ca slabesc prea tare si nu ii convine nici ca mananc atat de sanatos! dar eu ma simt extraordinar asa si nu vreau sa-mi schimb alimentatia , deja de cand n-am mai facut sport ( mai bine de o saptamana) , ma simt mai nasol , a inceput si spatele sa ma supere + ca eu fac o munca de birou si ma termina. de maine am zis ca ma reapuc de alergat. te-as ruga sa-mi dai si mie un exemplu de combinatie de superfoods care-ti dau energie, inafara de spirulina si chlorella in smoothie pt ca nu prea as da bani pe ele . te pup dulce si-ti multumesc!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...