marți, 23 august 2011

Caramel Topping


Aveam mai demult un gel de baie cu miros de caramel. Imi venea sa il mananc nu sa ma spal cu el! Paradoxal, nu am cumparat niciodata sos/sirop/topping de caramel sa pun pe inghetate sau alte deserturi! Il doream.. dar cand eram in fata raftului, ingredientele de pe sticluta nu ma puteau convinge sub nici o forma sa il cumpar!
Astazi mi-am readus aminte de carameeeelll... De acel miros dumnezeiesc! Asa ca am facut topping de caramel! Asadar:
Ingrediente:
1 lingura de miere ( dintr-un borcan cu miere de salcam ce gazduieste also cateva bete de vanilie fara miez)
1 lingura de pasta de curmale
*
1 lingurita de lucuma

1/2 lingurita de mesquite


*Pasta de curmale am facut-o asa: Am pus in apa 10 curmale, pentru cateva ore. Apoi le-am dat pielita jos si le-am pus in blender cu putina apa ( in care au stat). Am procesat pana cand a devenit o crema foarte lichida, sau un lichid cremos). Restul ce ramane puteti sa adaugati 250 ml apa, 1 lingurita de cacao si sa faceti o bauturica delicioasa!

Preparare caramel:
Am pus mierea intr-un castronel mic, am adaugat pasta de curmale, lucuma si mesquite si am amestecat bine pana cand toate s-au incorporat. Aici ceva nu mi-a iesit pentru ca pudrele nu s-au "topit" in amestec iar toppingul nu a fost asa cum l-am dorit ca aspect! Probabil daca mierea era incalzita la deshidrator putin, pasta de curmale era fff bine omogenizata, amestecul devenea mai dens, uniform si omogen.
Dar la gust.. mi-a intrecut orice asteptare! Nu degeaba am tot citit de gustul de caramel al lucumei si al pudrei de mesquite! A fost cel mai bun topping de caramel din viata mea!

Merge foarte bine sa il puneti .. pe orice :)))
Eu l-am pus pe jumatati de sfere. Sfere de..... fructeeeeee!

Va cam lasa gura apa ai? Mie daaaaa.....

6 comentarii:

  1. Doamne ce pofta mi-ai facut...arata magic!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Corina!Te-am descoperit cu mare bucurie in aceasta noapte si nu ma mai satur sa "te' citesc.Nu numai ca esti un exemplu de tenacitate dar esti si generoasa in a darui celorlalti din experienta si prea plinul tau fara sa ceri nimic in schimb.Aproape ca disperasem crezand ca au disparut astfel de oameni.Ma bucur ca m-am inselat si mi-as dori sa fim prietene. E un dar divin sa intalnesti asemenea oameni intr-o societate in care totul are un pret. Esti tare jucausa si dragalasa in exprimare si mi-a facut o reala placere intalnirea(chiar si virtuala) cu tine. Cu mult respect
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  3. Maria.. mi-ai topit inimioara si mi-ai bucurat tare sufletelul cu mesajul tau! Astfel de mesaje, ma rasplatesc cu varf si indesat pentru fiecare cuvintel scris pe blog, pentru fiecare fotografie si fiecare secunda petrecuta aici! Ma incarca cu energie pozitiva si ma face sa simt ca plutesc de fericireeee!
    Mi-ar place si mie sa fim prietene. De ai nevoie de un sfat, ajutor, sau orice altceva, ma gasesti pe email!
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  4. Te rog spune.mi de unde se poate cumpara pudrele acestea de mesquite si lucuma! Mersi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, gasesti pe www.paradisulverde.com sau pe www.crudsisanatos.ro sau www.beorganic.ro. Te imbratisez!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...