marți, 23 august 2011

Gingery'n Love Candy

Daca tot sunt la capitolul ovaz, va mai scriu o reteta cu bomboane ce le-am facut pentru inaugurarea raw a unui centru de wellnes. De mult aveam in cap aceasta idee si am zis ca e ocazia perfecta sa o pun in aplicare.
Ingrediente:
250 gr fulgi de ovaz
4 mere medii
1 lingurita ghimbir ras ( sau mai putin, in functie de cat de tare va place acest condiment)
2 linguri de ulei de cocos
25 gr caju sau fulgi de cocos
1 lingurita scortisoara

Preparare:
Se pun fulgii de ovaz in robot, cu lama S si se apasa functia Pulse cateva secunde. Desfacem capacul si de fulgii s-au transformat in faina, rasuflam usurati si punem capacul la loc.
Intre timp, curatam merele de coaja si de cotor si le facem piure in blender. Apoi turnam si ghimbirul ras ( putem sa punem doar zeama) si mai procesam oleacutzica pana la incorporare.
Rasturnam piureul parfumat in faina de ovaz si luam compozitia la o invartita zdravana in robot pana incepe sa se inchege o prietenie intre cele doua-trei ingrediente de n-ai vazut asa ceva. Apoi adaugam si uleiul de cocos. De mai este nevoie de lichid, mai punem ulei de cocos 1 lingurita..De mai e nevoie de solid, mai punem niste fulgi de ovaz. Sau fulgi de cocos.
Dupa ce compozitia devine indragostita si se tine ferm intre degete, formam bilute nazdravane ce le tavalim prin caju-ul macinat ( in mojar sau robot) amestecat cu scortisoara.
Daca nu aveti caju prin casa, merge orice alta nuca. Sau daca nu aveti orice alta nuca prin casa atunci zvarliti scortisoara in amestecul indragostit de mai sus si tavaliti bilutele prin nuca de cocos. Iar daca nu aveti nici nuca de cocos, folositi pudra de cacao.. Si daca nici pudra de cacao nu aveti.. zau ca nu mai stiu ce sa mai zic :)))

S-aveti pofta! Si dragoste multa!
Daaar inainte... cateva cuvinte despre Ghimbir, condimentul iubirii! ( Frumos nu?)

Ghimbirul este un condiment obtinut din radacina cu tuberculi a plantei Zingiber offcinale, care creste in padurile tropicale ale Asiei de sud. Mirodenia are o nota usor muscatoare si fierbinte ( hihi.. ce simpatic!) , aroma ghimbirului este bogata, dulce, calda si lemnoasa. Numele de ghimbir provine sanscrita, care inseamna in "forma de corn", datorita asemanarii cu un corn de cerb. Datorita moleculelor aromatice pe care le contine ghimbirul si-a castigat de secole reputatia de planta afrodisiaca pentru virtutile sale tonifiante, siropul de ghimbir fiind un puternic dinamizant al functiei sexuale. (Sursa)



10 comentarii:

  1. Buna,

    Cam cate bombonele ies din ingredientele enumerate de tine?

    Multumesc,
    Gina

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Gina! Eu am facut aceste bomboane pentru o inaugurare.. Am facut multe variante de gogoloaie si nu mai stiu exact cate mi-au iesit cu ghimbir si mere. Dar oricum, iti vor iesi minim 25 - 30 de bomboane. In medie, o bombonica are cam 10 grame.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oooo, iata o reteta cu ghimbir. Il tin de mult in casa si nu stiu ce sa fac cu el, voi incerca reteta ta. Am cumparat si ghimbir confiat, dar nu ma pot atinge de el nicicum. Pana la urma o sa ne imprietenim noi! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Klara, poti incerca aceste bomboane ce sunt foarte fresh. Cu ghimbir poti face si ghimbirata: 1 cm ghimbir ras, sucul de la 1/2 lamaie, 1 lingura miere si 250-300 ml apa. Toate blenduite si baute! O sa iti placa tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  5. In loc de cacao poti folosi praf de roscove. Pentru copiii mici e chiar mai indicat

    RăspundețiȘtergere
  6. Da. Pentru copii mici si mamici ce isi alapteaza copilul este recomandat pudra de roscove. Nu cred ca aiba vreun efect negativ cacaoa.. doar ca va energiza prea tare bebeul, respectiv copii mici, ce oricum sunt o bomba de energie!

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt extraordinar de bune! iti multumesc mult pentru aceasta idee :)
    mi-a trecut prin cap data viitoare sa le fac un upgrade cu o visina din compot la mijloc, hehe! de Sf. Mihail o sa duc la birou...ce'o sa se minuneze toate ..cum, vaai, fara zahar? si fara oua? si vaaai, da ce bune suuunt! :)))))) i love this part!

    RăspundețiȘtergere
  8. :))))) Daa... si mie imi place enorm cand vad pe fata oamenilor mirarea si incantarea! Face toti banii!

    RăspundețiȘtergere
  9. vroiam doar sa stii ca e a 3-a oara saptamana asta cand le fac! si ca sunt si mai bune daca...doar daca! :)) are cineva rabdare sa le uite in frigider pana a doua zi cand se intaresc putin si se imbina aromele mai bine.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...