marți, 16 august 2011

Kilimangiaraw


Kili e un ragazzo sano che mangia raw! :)))) Ce noroc ca am fost in Italia 3 luni nu?

Revenind la treburi serioase vreu sa va spun ca intotdeauna am fost fascinata de vulcanii din lume ce ne fac sa ne simtim atat de minusculi si vulnerabili! Si pentru ca mi-am dorit sa ajung macar la vulcanii noroiosi ( cei cuminti si prietenosi), astazi mi-am pregatit un vulcan delicios, in farfurie! Daca ati mai citit prin postarile mele, precum si de pe alte bloguri raw vegan, consider ca nu are rost sa mai pun reteta aici. Am zis ca va pun la dispozitie mai degraba o opera de arta, cu ingredientele ce le stiti.. Dar daca insistati.. ok :))
Treaba mai grea a constat in punerea in practica a ideii "vulcanice" ce mi-a venit zilele acestea, apoi realizarea ei si montarea pe farfurie! Ca de mancat.. s-a mancat pe atat de repede precum un vulcan isi arunca la cer flacarile, cenusa si bolovanii!

In rolul muntelui ( primele straturi ala pamantului) am avut asa:
50 grame migdale
50 grame curmale
1 lingura ulei de cacao
2 lingurite de cacao.
Toate amestecate in robot si puse intr-o forma de briosa, date apoi la rece. Facut si capac ( baza vulcanului).

In rolul magmei si a interiorului din vulcan:
100 gr caju
2 lingurite cacao
1 lingurita miere
1 lingurita pudra de roscove
1 lingurita extract de vanilie
Toate blenduite cu apa cat sa acopere caju-ul, transformate intr-o crema "lavoasa"

In rolul pietrelor din interiorul si exteriorul vulcanului
1 lingurita de seminte de chia puse in putina apa
jumatate de lingurita de tarate de psyllium

In rolul lavei fierbinti:
2 linguri de fructe de catina strivite in mojar si amestecate cu putina miere

Alte roluri:
fragmente de roca: migdale maruntite
nisip: cacao raw
bolovani: afine
noroi: 1 lingura de miere cu 1 lingura de cacao raw

Crearea muntelui nu a durat 7 milioane de ani, nici 7 zile, nici 7 ore ... ci vreo ora :D Cred... (Am fost furata de peisaj :)))
Am dorit initial sa pun pe farfurie si un lac vulcanic ( crema de caju cu afine).. dar lacul imi iesea purple.. si imi dadea cu virgula.. Asa ca lacul a fost "sorbit" separat! Cu lingurita!

Stiti ce periculos de dulce a fost vulcanul meu? Nu stiti, dar veti afla!

Va pup cu foc si patima!

8 comentarii:

  1. Esti incredibila! Ai un talent extraordinar :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona, iti multumesc! Natura.. ma inspira! <3
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Super Corina :)!! chiar ai talent. ma uit cu uimire si cu pofta de fiecare data cand postezi ceva. pupici cu drag si mult succes in continuare :):*

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Erika. :*:*
    Ramona, multu.. ti pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Corina! De unde iei tu ingredientele acestea mai deosebite gen:pudra de roscove,seminte de chia,ulei de cacao?
    Ce a iesit e de poveste. Felicitari! Probabil ca asteptam intalnirea cu tine ca sa incep un acest mod de viata.Ma bucur tare ca te-am intalnit!
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  6. Pudra de roscove gasesti la magazinele naturiste (paradisul verde), semintele de chia tot de acolo, iar uleiul de cacao de pe net. Scrie-mi un email si iti dau mai multe detalii.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...