joi, 12 ianuarie 2012

Doctor B1 ( din culise)

Ei na, ca o facusi si pe asta! M-a vazut mazeer la TV. Draga de ea m-a mai vazut la tv, pe mix2 Brasov, la emisiunea Norei... dar pe ditamai postul national.. ehe..
Am tot asteptat sa imi gasesc nitel timp liber sa povestesc despre aceasta experienta. Mai nou, sunt destul de ocupata si scriu mai greu aicisha. Nu imi place dar nici imi displace. Nu am timp de unde rezulta ca sunt bizi. Sunt busy facand ceea ce imi place cel mai mult! Adica.. stiti voi.. de-ale bucatariei raw!
Destul cu introducerea, sa ne punem la oleaca de barfa.
Am ajuns la Bucuresti, bla bla.. am fost la Imax la un film.. bla bla... am cautat o bluza ca disperata in mall ATI Cotroceni.. nu am gasit... din nou bla bla..
In ziua cu emisiunea m-am trezit mai de dimineata ( pe la 10, nu va speriati) si m-am apucat sa fac de mancare, sa duc pe platoul de filmare. Zis si facut.. am dres.. pac pac.. gata papa!
Am ajuns la sediul tv pe la 17.40. Am intrat si la scurt timp a aparut un zambet. Apoi persoana. Este vorba de Daniela Lungu.
Daniela este o prezenta adorabila, si nu ai cum sa nu o placi. Parca toata incaperea s-a luminat o data ce a intrat, m-a strans in brate si m-a pupat pe obrajori. O data cu ea, a intrat si Diana, o minunatie de fata. Si ea, la fel de stralucitoare!
Am apucat sa schimbam cateva impresii si in scurt timp intra pe usa Ionut Costin si Serban Vasile. Pe Ionut il stiam din BV, de la o intalnire raw, apoi am mai vb la telefon... Insa pe d-l Serban Vasile, tre sa recunosc ca aveam usoare emotii sa il intalnesc. Cei ce sunt pe Facebook, in grupurile "Sunt sanatos", "tot mai raw" cu siguranta au auzit de dansul. Este un om ce sustine alimentatia raw vegan, insa insista ca mancarea sa nu fie preparata prea mult, ci consumata asa cum ne-a dat-o natura. Este impotriva dulciurilor raw, mancarurilor gen piftelute, etc.. etc... Il apreciez, il stimez si ii port tot respectul. Este putin cam dur in exprimare si desi la inceput nimeni nu il suferea, in timp, toti au inceput sa ii dea dreptate si sa il simpatizeze.
A intrat si dansul in sala de protocol si trebuie sa recunosc ca zambetul dansului m-a cucerit. Foarte elegant, distins, respectuos.. exact cum ma si asteptam de altfel. . Nu am apucat sa vorbim prea multe, dar am aflat printre altele ca de revelion a mancat un strugure si atat.. iar la insistentele persoanei ce l-a invitat, i-a propus sa mearga acasa la dansu peste cateva zile si sa serveasca impreuna o friptura de caine! :)))) Tipic d-l Serban, ce mai!
M-am apucat sa pun in farfurii mancarea si desertul. Si au inceput sa roiasca fetele pe langa mine: ce e aici? dar aici? pot sa gust? Vai.. ce bun e! Duc si la baieti! :))) Am pastrat cat sa am in emisiune si restul le-am dat sa le puna la frigi si sa le serveasca cu totii, mai tarziu. ( nu stiu cat au mai rezistat in frigi:P)
Imediat a aparut si Carla, o minune de fata.. S-a dus repede la machiaj si in scurt timp am intrat in emisie. Desi, sunt oarecum obisnuita cu camera de filmat, trebuie sa recunosc ca niciodata nu am fost in situatia de a fi in transmisie directa, intr-un studio TV atat de modern si complex. Lumini, camere video, decoruri... Toate mi-au luat ochii! Emotiile au fost prezente.. cel putin in prima parte a emisiunii. Apoi m-am mai relaxat.

Ce sa mai povestesc.. timpul a trecut mult prea repede, si nu am apucat sa intram prea mult in detalii. Cand subiectul este interesant si oamenii placuti sunt in jurul tau, parca niciodata nu ai timp indeajuns sa dezbati problema si sa despici firul in patru. Mi-a facut placere sa il ascult pe d-l Serban Vasile. Chiar ne-a facut sa radem si desi nu as fi crezut, povestea dansului seamana destul de mult cu a mea! Despre Ionut Costin, ar trebui mai mult de o suta de postari sa scriu despre pasiunea lui si stilul de viata Ayurveda!

Va las in compania catorva fotografii ( print screen )


Emisiunea o puteti urmari inregistrata aici.


Multumesc Daniela Lungu, pentru invitatie, Carlei si Dianei, si intregii echipe de la B1.

PS: Trebuie sa mai adaug o scurta fraza cu ceea ce s-a intamplat la cateva zile dupa emisiune. O fosta profesoara de matematica m-a vazut la tv si a venit acasa la mama mea si a rugat-o sa ma sune, sa merg pana la dansa acasa, sa discutam in legatura cu cateva probleme de sanatate. Am aflat de la dansa ca sotul sufera de cancer de prostata si ma roaga sa merg la ei sa le dau cateva sfaturi! Cred ca este cea mai mare realizare a mea pana acum.. ceva ce mi-am dorit din tot sufletul.. sa pot ajuta pe cineva in suferinta. Imi doresc din tot sufletul sa fie deshis la minte si sa imi urmeze sfaturile. Imi doresc ca domnul sa isi imbunatateasca mult starea de sanatate, si chiar sa se vindece de cancer. Eu sunt convinsa ca va putea. Depinde doar de dansul, sa fie de acord si sa lupte! Va voi tine la curent! Sunt atat de fericita!!! Si pot zice ca da.. misiunea mea pe Terra, este acum completa! :P

15 comentarii:

  1. Draga mea,

    desi nu am prins emisiunea in direct, am vizionat inregistrarea cap-coada si mi-a placut foarte mult. Toti trei ati fost minunati, dar tu, in plus, ai fost foarte, foarte frumoasa. Felicitari si sper ca si alte televiziuni sa te invite, pentru ca ai intr-adevar ceva de spus si... in plus, ai si charisma.
    Pupici,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea draga, iti multumesc tare mult. Ma bucur ca ti-a placut. Ii drept ca mi-a placut si mie, si mi-a "starnit" pofta de a mai aparea in astfel de emisiuni, unde sa pot vorbi insa putin mai mult despre hrana vie, retete si beneficiile ei. Sunt foarte curioasa de ce imi va mai aduce anul acesta! Imi este din ce in ce mai bine, vorba unui prieten!
      Te pup cu drag.. si mi-e dor de tine!

      Ștergere
  2. Draga Corina, asa cum sufletele de un anume tip se cunosc de la o posta, asa te-am 'cules" si eu din noianul de raw-veganisti care populeaza webul. De ce m-am oprit la tine? Pentru ca "simteam" ceva ... Lucrurile nu sunt niciodata intamplatoare, ele se petrec cu un scop anume, care ne scapa de cele mai multe ori. Sunt bucuroasa ca ne-am cunoscut, sper sa ne mai vedem cat de curand si iti doresc mult succes in tot ceea ce faci. Multumesc pentru cuvintele frumoase! Daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela, intr-adevar.. cine se aseamana, se aduna! Nu conteaza distanta, varsta, profesia.. ceva ne uneste! Ceea ce subliniaza faptul ca noi oamenii, nu suntem doar fapturi din carne si oase. Exista ceva mai presus de explicatii, ce ne uneste la un moment dat in viata! Pasiune, dragoste.. nu stiu sa explic in cuvinte.. dar am simtit acest lucru de foarte multe ori!
      Te imbratisez cu drag si imi doresc din tot sufletul sa ne mai revedem, poate la un smoothie sau ceva papa raw, si sa povestim de toate cele!

      Ștergere
  3. Mi-a placut emisiunea, dar imi dau seama ca pentru cineva care abia atunci a auzit de raw food, ar fi putut parea ceva foarte complicat acest stil de viata. Mi-a placut foarte mult de tine si de Ionut si-ti spun asta cu toata sinceritatea. Arati bine pe "sticla", ai o voce foarte placuta, te exprimi frumos, coerent si inspiri multa caldura. Astea sunt calitati esentiale. Ce-ar fi sa te gandesti sa faci ceva in sensul asta? Recunosc faptul ca despre Serban nu auzisem, si asa cum probabil era de asteptat, prima impresie nu este cea favorabila. In general, fug de oamenii extremisti, indiferent de natura extremismului lor.
    Sa nu mi-o iei in nume de rau, dar o singura observatie am sa-ti fac: mie mi s-ar fi parut foarte frumos sa amintesti de singura persoana de pe aceasta planeta care s-a hranit timp de 60 de ani cu Hrana Vie - romanca ELENA NITA IBRIAN, care a trit in Piatra Neamt. Ma refer la persoanele obisnuite, care traiesc in societate si nu iau in calcul ascetii, calugarii sau alte asemenea categorii sociale.
    Cu drag astept sa te vad si in alte emisiuni.
    Irena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irena,posibil sa fie o scapare a noastra a tuturor, asa ca n-o mustra pe Corina. Mie mi-a trecut prin cap acest gand, dar ma gandeam ca doamna Ibrian merita o editie intreaga , nu doar o mentionare in treacat. Sper ca vom face si acea editie, sa ne tineti pumnii sa reusim. Multumesc, Daniela

      Ștergere
  4. Irena, iti multumesc foarte mult. Stiu ca pentru cei ce nu cunosc acest tip de alimentatie, totul a parut mai greu de inteles dar sunt convinsa ca am starnit destule curiozitati. Si acest lucru este primul pas catre o viata sanatoasa. Daca in urma emisiunii, 10% din telespectatori au intrat pe net si au cautat hrana vie, putem spune ca emisiunea a avut un real succes! Dar sunt convinsa ca mai mult de 10% au inceput sa isi puna semne de intrebare si sa inceapa sa se intereseze ulterior.
    Cat despre observatie.. offf.. ar fi fost atat de multe lucruri de spus in plus. Nu am avut timpul fizic de a vorbi macar cate putin din fiecare! Despre d-na Elena Nita, Ibrian, despre sacrificarea animalelor in masa atat de mare, despre natura ecologica si dezastrele produse de fermele de carne..
    Multumesc pentru complimente.. Desi la inceput emotiile m-au gatuit putin si cuvintele imi erau invalmasite in cap, am inceput sa ma mai relaxez catre finalul emisiuni. Imi trebuiesc ceva exercitii de dictie.. rabdare.. Imi este mult mai usor sa scriu, decat sa vorbesc! Si mai mult de atat.. imi e si mai usor sa gatesc raw si sa fotografiez :)))
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Corina draga,
    cred ca trebuie sa sti un lucru: o colega, care stie cum mananc eu (de fapt toti colegii mei stiu) mi-a spus ca sotul si soacra ei, dupa emisiune, i-au zis ca ar vrea sa manance si ei asa, ca li se pare extraordinar. Asa ca, sunt convinsa ca impactul a fost mare asupra celor care au o oarecare deschidere in gandire si nu numai.
    Cu mult drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Awww.. este fantastic ceea ce spui tu acolo! Mai ca nu imi incap in piele de bucurie! Iti multumesc ca mi-ai spus!

      Ștergere
  6. PS. ...si mie imi este tare dor de tine.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Corina si Draga Romanina writer,
    Va rog sa nu intelegeti ca am adus vreo critica, chiar nu asta mi-a fost intentia. Adevarul este ca dupa ce am recitit mesajul, poate parea usor nemultumit. Habar n-am de ce a iesit asa, mai ales ca eu chiar o admir pe Corina (nu cred ca este cineva care n-o face).
    In general, daca as avea ceva de criticat, as prefera s-o fac pe un mesaj privat, dar acum nu e cazul. Au fost doar niste pareri rezultate din urmarirea emisiunii. Sa va dau un exemplu: l-am rugat pe tatal meu sa urmareasca emisiunea, iar la final a facut aceeasi observatie in ceea ce priveste faptul ca totul pare foarte complicat. Eu mananc Hrana Vie, nu in totalitate, dar intr-o foarte mare proportie, asa ca stiu ca e mult mai simplu sa mananci asa decat gatit.
    Este greu sa schimbi mentalitati. Ca sa-l parafrazez pe Confucius (sper ca nu ma insel) : "cel care-si invinge toti dusmanii este un viteaz, dar cel ce se invinge pe sine, este un erou".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, te rog sa stai linistita! Nu am luat-o deloc ca o critica. Din contra.. m-ai laudat de m-am inrozit toata in obrajori!
      Oamenii ce vor sa invete si sunt dornici de cunoastere vor aprofunda subiectul! Eu nu vreau sa schimb pe nimeni. Dar imi doresc sa fiu cea care il va face sa isi puna semne de intrebare si apoi sa decida singur mai departe!
      Te imbratisez!

      Ștergere
    2. Nici eu nu am luat-o ca pe o critica, draga Irene! Era un punct de vedere bun, chiar foarte bun, de care vom tine seama la urmatoarea editie. Trebuie sa tinem cont de opinia telespectatorului, ca doar pentru el facem emisiuni tv, nu?
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  8. Corina
    Felicitari, ati fost cu totii deosebiti si placuti, iar tu ai stralucit, chiar daca ai avut emotii.
    Dar vreau sa te contrazic, NU, misiunea ta pe Terra abia acum incepe, si abia astept sa mai citesc despre noile tale experinete.
    Cu mult drag,

    RăspundețiȘtergere
  9. Gratiela... mi-a stat putin pulsul cand am citit ca ma contrazici. Dar a revenit cand mi-am mutat ochisorii mai spre dreapta!
    Iti multumesc mult de tot!
    Te imbratisez taaaaare tare!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...