luni, 27 mai 2013

Lapte de migdale si de susan ( video)


Cine-i mic si bea laptic?
Iata cat de simplu putem obtine lapte de la vacuta "Migdala" si vacuta "Susana".





Ingrediete:
1 lingura de migdale ( 25 gr)
1 pahar cu apa ( 200-250 ml)

1 lingura de seminte de susan
1 pahar cu apa

Preparare:
Se pun nucile/semintele in apa de seara pana dimineata.
Se arunca mai apoi apa in care au stat ( sau se pune la flori) si se pun nucile/semintele in bleder,  se toarna apa peste ele si se proceseaza la viteza maxima ( 1 minutel)
Se strecoara si se serveste asa, ori indulcit cu miere si aromat cu scortisoara sau pudra de cacao.

Tips:
Mi-a fost foarte greu sa gasesc tifon la dimensiuni mai mari. Strecuram prin saculeti care, desi ii curatam si ii spalam ( fara sapun) tot se deteriorau in timp si ii aruncam. Asta pana cand am descoperit in Metro fileuri. Adica acele lucruri ce se pun pe cap cand lucram intr-o bucatarie unde se servesc clienti. Sa nu cada nici un firicel de par in mancare. Nu stiu din ce material sunt, dar se aseamana mult cu tifonul. Au banda elastica, perfecta de pus pe marginea castronului. Sunt de unica folosinta, asa ca nu trebuie sa ne batem capul cu spalatul lor. Si sunt ieftine! ;) Pulpa ramasa in saculet o putem lasa la fermentat si facem branzica de migdale.
  Atentie totusi, aceste fileuri sunt mai fragile decat tifonul, asa ca aveti grija cum le manuiti si la presiunea aplicata pentru obtinerea laptelui. 

Spor!

4 comentarii:

  1. Super initiativa cu filmuletele! Iar lapticul, delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti sa-mi spui la ce raion din Metro gasesc fileurile ptr a strecura laptele ? Si eu caut o varianta buna ptr a strecura laptele dar nu prea frecventez magazinele Metro si nu as vrea sa caut in toate raioanele.
    Multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Universule! De cand imi doream sa scriu asta! :P
      Asadar, in metro, ai raionul cu aparatura profesionala pentru bucatarii ( frigidere, cuptoare, grill-uri) si undeva un stand cu uniforme pentru bucatari, sorturi, manusi,etc. Acolo vei gasi si aceste fileuri. Sunt cate 100 in punga si costa vreo 25 de lei cu aproximatie. Daca strangi prea tare pulpa, fileul se poate rupe ( nu este chiar atat de tare ca si tifonul). Atunci poti pune doua, sau poti avea mai multa grija cu unul singur, apasand usor si uniform pana iese tot lichidul!
      Te imbratisez. Si scuze pt raspunsul intarziat!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...