luni, 20 mai 2013

Tort din banane cu gust de ciocolata ( video)


Acest program poate fi vizionat de parinti numai cu acordul sau impreuna cu copii! 
Va rugam sa va pregatiti-va degetele! O sa va para rau ca aveti numai 10!

Un tort usor si foarte bun. Recomandat tuturor! Daca la blat nu punem migdale, ci fulgi de cocos si curmale, acest tort poate fi servit fara nici o problema de persoanele ce au alergie la nuci! Poate fi servit si de copilasii mici ( inlocuind cacao cu pudra de roscove), de persoanele ce au probleme de sanatate ( diabet, obezitate, etc). Bineinteles, cu moderatie si cu recunostina! Daca pare greu de facut, va inselati! Este foarte simplu! Aveti nevoie de un robot de bucatarie sa va ajute. Altfel, e un pic mai greu ( dar nu imposibil). Eu folosesc un phillips de 1000W si sunt foarte multumita de el.
  Dar sa lasam vorbele la o parte si sa ne apucam de treaba!





Ingrediente:
Blat:
200 gr migdale ( sau nuci, caju, alune de padure)
200 gr curmale
50 gr fulgi cocos
2 linguri unt cocos
2 linguri de apa

Crema:
4 - 5  banane
2 avocado copti
4 linguri sirop de agave
1 lingura de cacao pudra ( sau 2 daca suntem topiti dupa ciocolata)
2 linguri de pudra de roscove
1 baton de vanilie
10 linguri unt de cacao

 Preparare blat:
Se maruntesc mai intai migdalele, apoi se adauga restul ingredientelor, la sfarsit se pune putina apa.Cand amestecul este lipicios, se pune intr-o forma de tort ( diametru de 24 - 26 cm) cu peretii detasabili, pe fundul careia am pus hartie de copt. Se preseaza uniform cu degetele si se pune la rece pana cand este gata si crema.
Preparare crema:
Crema o facem in 2 ture. Punem prima data 2 banane, 1 avocado, 2 linguri sirop agave, jum lingura pudra cacao, 1 lingura pudra de roscove, mijlocul de la jumatate de baton de vanilie si se proceseaza pana cand devine o crema fina. Apoi se adauga untul de cacao topit la bain marie si se toarna peste blat.
Se repeta figura cu celelalte 2 banane, 1 avocado, 2 linguri sirop agave, jumatate lingura pudra cacao, 1 lingura pudra de roscove, mijlocul de la cealalta jumatate de vanilie si se proceseaza. La sfarsit adaugam untul de cacao topit si turnam peste cealalta crema. Punem la congelator pentru 3 -4 ore. Apoi scoatem din congelator, indepartam cu grija peretii formei de tort, si il ornam. Il lasam in frigider 2 ore inainte de a fi servit. Il putem felia cat este inghetat si il putem pune in caserole in congelator. Cand avem pofta de ceva dulce, scoatem caserola din congelator, o lasam in frigi, si apoi ne bucuram de ceva bun, sanatos, gustos si ciocolatos!

S-aveti pofta dragilor!


9 comentarii:

  1. Minunat si obligatoriu de incercat! Multumim!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Corina, acesta este de fapt primul tort pe care l-am facut din minunata si inspiratoarea ta carticica de bucate raw.
    Memorabil este pentru mine faptul ca din acest tort mama mea a mancat INTEGRAL prima ei portie de dulce raw. Din oricare alt preparat dulce raw facut pana atunci lua o singura gurita si apoi dona altcuiva portia (ca sa nu mai zic de grimasele aferente).
    Aici am aflat si eu ca de fapt din pastaia de vanilie trebuie scos pentru folosinta continutul interior...
    Esti de mare ajutor novicilor ca mine! Merci mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim mult pentru retete!Chiar ai de unde alege :D!
    Acest tort arata foarte delicios, si de aceea as vrea sa il fac si eu la aniversarea de 1 an al baietelului meu, dar nu as prea vrea sa folosesc cacao.Imi poti spune, te rog, cu ce as putea inlocui untul de cacao?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag Simona. Poti pune pudra de roscove. Sau poti pune capsuni sau afine. Sau pudra de lucuma, cu bucatele taiate de mango inauntru, si iti iese un tort exotic de te lingi pe degetele! ;)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...