joi, 14 aprilie 2011

Pancake Minicake 2


Pentru potluck-ul din aprilie, am zis ca o sa fac clatite. Pentru ca nu stiam sigur cati oameni vor veni, si pentru ca intr-un final m-a lovit o raceala si nu am fost in forma mea cea mai buna, am facut 2 prajituri din clatite.
De data aceasta am facut o crema din caise si o crema din cocos, cu putina vanilie.

Ingrediente:
pt blat: 5 banane suc de lamaie
1 lingura de cacao ( pentru clatitele maro)

Preparare:
Am pus la blender bananele, am adaugat lamaie si am blenduit. Pentru fiecare clatita, am pus pe foaia de copt 2 linguri din compozitie. Apoi am nivelat si am facut forma de cerc. Au iesit 4 clatite mai mici.
In restul compozitiei din blender am adaugat cacao si am mixat putin. Si am pus pe foaia de copt pentru inca doua clatite din cioco.

Pt crema 1:
- 10 caise
- 1 lingura de miere ( in caz ca nu e destul de dulce de la caise)

- 1 lingura de tarate de psyllium

Pt crema 2:
- 1 castronel mic de caju hidratat peste noapte
- miere
- 1 lingurita unt de cocos

- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingura tarate de psyllium
- ananas ras

Ornare:

- 2 capsuni
- 1 lingura de miere cu putina cacao

- fulgi de cocos.


Preparare:
Caisele le-am cumparat deshidratate, din real, marca Tip. Sunt cele mai ieftine. Le-am pus seara in apa si a doua zi dimineata erau hidratate si grasune! Numa bune de mancat! Sau de facut crema!
Am pus in blender caisele cu apa in care au stat ( adica cat sa le egaleze usor nivelul) si mierea, si apoi am mixat bine. Totul s-a facut crema, si pentru ca era prea apoasa, am mai pus putina tarate de psyllium sa o inchege. Am dat apoi la rece.
A doua crema: am pus in blender caju cu apa plata sa ii egaleze nivelul, apoi am mixat bine, am adaugat apoi uleiul de cocos, vanilia si taratea. Am dat putin la rece.

Montaj:
Am pus clatita simpla la baza, apoi am pus un strat de crema de caise, apoi am presarat caise deshidratate taiate marunt. Apoi am pus clatita de cioco, and then crema alba cu ananasul ras presarat si clatita deasupra.
Am ornat cu miere, capsuni, fulgi de cocos si caisa on top.
Mierea s-a scurs apoi pe langa praji, dar in grafic trebuia sa sada deasupra. Dar a fost yummylicious.

2 comentarii:

  1. buna corina ! am si eu o intrebare. cu ce pot inlocui tarita de psyllium. tare imi fac cu ochiul prajiturile tale, dar ma gindesc ca fara tarite consistenta cremelor nu e la fel.
    mersi mult
    Evelina din Germania

    p.s. retetele tale sunt periculoase rau! imi sta gindul numai la ele si abia astep sa vine "miine" ca sa pot incerca ceva nou :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Evelina, eu taratea o pun pentru a inchega crema in caz ca iese prea moale. Dar tu poti da in rasnita caju, transformandu-l in faina. Si de crema iese prea moale, mai adaugi faina de caju pana cand se leaga. Mai poti pune ulei de cocos/cacao si apoi dai la rece. Sau de ai un blender puternic pui mai putina apa peste caju si iese ok. Taratea este optionala! Si sunt multi cei ce prefera mai mult crema fara tarate ( este adevarat ca ii da un usor gust de gris)
    Ma bucur ca iti plac retetele mele! Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...