vineri, 8 aprilie 2011

Raw Brownies

Trebuie sa recunosc ca nu am mancat brownies in varianta gatita deci nu stiu ce gust au. Am citit pe net ca au gust de cioco. Apoi cautat raw brownies si am gasit cateva retete. Am cules de la fiecare cate o informatie si am pus sa fac si eu brownies!
Brownies in varianta romaneasca ar trebui sa fie negresele, dar acestea erau facute cu aluat de chec/pandispan, apoi scufundate in sirop de ciocolata si tavalite apoi prin nuca de cocos. Oioi, ce mult imi placeau!

Asadar, iata cum am procedat eu:

Ingrediente:
250gr nuci
200 gr curmale

3 avocado

6 linguri de cacao raw

6 linguri de miere.

4 linguri de ulei de cacao
(optional)
1 lingura de esenta vanilie
(optional)

Preparare:
1. Blatul:
Am pus nucile ( de-ale noastre) in robot si le-am maruntit bine, apoi am pus peste ele curmalele taiate marunt in prealabil ( sa nu imi muncesc prea tare robotul) si am mixat cateva minute pana cand s-au amestecat bine, iar compozitia se lipea intre degete. Daca nu se lipeste, mai adaugati curmale.
Am luat o cutie de plastic, i-am pus o folie la baza si apoi am turnat compozitia pentru blat. Cu mana usor umezita, am presat amestecul cat mai omogen.

2. Crema:
Am curatat cele trei fructe de avocado apoi cu ajutorul unei furculite le-am maruntit bine. Dupa ce le-am facut terci, le-am pus in blender cu cacao, miere si esenta de vanilie. Am procesat vreo 2 minutele pana cand toate ingredientele s-au amestecat bine apoi am rasturnat crema intr-un castron. Apoi ca la maioneza am incorporat uleiul de cacao cu ajutorul unei linguri de lemn. Dupa ce turnati tot uleiul, mai gustati si daca mai trebuie dulce, mai adaugati miere.
Crema se pune apoi peste blat.

Se orneaza cu miez de nuca si se da la congelator peste noapte.
Din compozitia de mai sus mi-a iesit o tavita de brownies de aprox 15x20 cm si lata de vreo 2 degete. Deci sa manance vreo 6 oameni din ea pe saturate!

Inainte de servire se scoate din congelator si se tine in frigider vreo 3 ore.

Enjoy!

10 comentarii:

  1. Arata demential!

    Daca nu am ulei de cacaua oare merge si cu un alt tip?

    Mersi,
    Betty

    RăspundețiȘtergere
  2. Betty, merge foarte bine si fara nici un tip de ulei sa stii. Recomand uleiul de cacao ca deh, are gust de ciocolata. Daca nu ai, atunci nu pune deloc. O sa scriu in paranteze optional la ulei si la vanilie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Cori,

    Te felicit pentru tot ceea ce faci. Am incercat aceasta reteta si mi-a iesit un tort delicios (am pus in tava de tort la care se detaseaza fundul). Sotul meu a fost foarte incantat!!!!!
    Multumesc mult!!!!
    Cris

    RăspundețiȘtergere
  4. Cris, ma bucur din tot sufletelul! Si iubitul meu este extrem de incantat de deserturile raw!
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca este super buna. O sa incerc si eu, dar cred ca in loc de avocado o sa pun banane. Crezi ca merge?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sigur ca merge si cu banane. Dar gustul va fi diferit. Avocado este bun in aceasta combinatie pentru ca nu influenteaza gustul de ciocolata dat de pudra de cacao. Daca pui banane, vei avea gust de banane cu ciocolata :P
    O crema foarte fina de ciocolata obtii si amestecand vreo 4 - 5 linguri de ulei de palmier cu pudra de cacao, extract de vanilie si miere. Pui ochiometric si gusti mereu. Va rezulta o crema perfecta ce se va intari frumos in frigider. Doar ca este putin mai grea din cauza uleiului. Daca ai ulei de cocos, then go for it. Eu l-as manca cu lingurita si fara absolut nici o retinere sau regret. Este un superfood. Crema obtinuta astfel poti pune in strat mai subtire pe blat. Experimenteaza si sa imi spui cum ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda..avocado, cat o fi el de sanatos, nu prea prea imi place, de aceea vreau sa incerc cu banana. Am facut odata un tort, folosind avocado, si era un gust pregnant, deci nu :) Cat despre varianta cu ulei de cocos, in mod sigur o sa imi placa, am in frigider ditamai borcanul si sunt mare fan. Sper sa am timp curand sa fac si eu prajitura, ca inca nu am apucat...
    Mersic!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mmm,am pap at si eu la Simplicity brownies si sunt absolut fenomenaleeeeee!!!!!!! Ca toate preparatele de altfel!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum "nivelezi" crema ca sa arate ca in poza ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crema se toarna cat este inca in forma lichida intr-o forma ( eu am folosit o caserola) Si apoi o bati putin de masa, iar crema se va aseza in strat egal. Si gata! Apoi ornezi!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...