miercuri, 10 august 2011

Mere nepretuite



Am fost pe la mama me in vizita si am plecat de la ea cu traista plina! Mi-a pus mere de la Vrancea, castraveti de gradina din Stupini, panuse de porumb pentru porcusori... Numai bunataturi!


Am ajuns acasa, am pus merele pe masa si am inceput sa ma gandesc cum sa le mananc! Bineinteles ca am infulecat vreo 4 fara sa stau pe ganduri.. si pentru ca au ramas, am zis sa fac ceva dragalash cu ele!
Cat de bio sunt, va poate spune locatarul: D-l Verme, ce a locuit o vreme intr-un mar maretz!

Din pacate, dl Verme nu a mai apucat sa isi faca bagajele sa se mute in alt mar maret, caci a fost dus afara, in iarba si lasat acolo! Soarta stie ce s-a mai intamplat cu el!

Sa trecem asadara, la reteta de tarta! Este fff simpla, si seamana tare mult cu cea de aici.
Pt blat:
100 gr migdale
100 gr curmale
1 lingura ulei de cacao

2 lingurite cu apa plata
Preparare:
Migdalele se dau in robot si se maruntesc bine, apoi se adauga curmalele ( maruntite si ele in prealabil sa usuram treaba si viata robotului), uleiul de cacao si apa. Procesam pana cand toate sunt amestecate si compozitia devine lipicioasa.
Am pus o folie alimentara intr-o forma de tarta din aluminiu ( luata din carrefour - vezi mai jos) si apoi am pus compozitia de blat, presand cu degetele cat mai uniform. Mai intai am format baza, si apoi am construit "peretii". Cand cele doua tarte au fost gata, le-am introdus in congelator pana la facerea cremei!

Crema:
2 - 3 mere malaiete si sugubete ( in functie de marimea lor)
1 banana mica

jumatate de lingurita de scortisoara

cativa stropi de zeama de lamaie

1 lingura tarate de psyllium (optional)

Preparare:
Am pus in blender banana si am facut-o budinca. Apoi am adaugat merele curatate de coaja, maruntite si scortisoara. Se proceseaza pana cand se transforma in crema. Optional puteti pune si 1 lingura de tarate de psyllium ( pentru bogatia de fibre atat de necesare corpului si puterea de "inchegare")


Se scoate de la congi tartele nerabdatoare si se umplu cu budinca de mere. Eu am mai pus si cateva bucatele mici de mar pe la mijloc, sa fie cu surpriza :)) Am ornat cu capacel de mar si fructe de goji magice!
Cred ca Praslea ar da merele de aur si le-ar manca pe ale mele cat ai zice MAR! :))) S-au le-ar lua la pachet sa le duca Cosanzenei!

De la Cosanzeana, o bucatura fermecata catre voi!


Si-a incalecat pe-o sa..... Praslea.. cine altcineva?

9 comentarii:

  1. INtradevar, arata superb!! Am linkul tau de la cineva insa cred ca te-am mai vizitat si mai demult. M-am bucurat cand am auzit-o pe vara mea ca o colega de a ei gateste raw pentru multi colegi, si am citit la tine ca in jur de 30...super!! Bravo!! Mi-ar place sa fiu si eu pe acolo! Eu mereu zic "gata, de azi raw"...merg asa cateva zile, poate luni, apoi iar cad...am fost proportional 70% insa asta de mult, acum vreo 3-4 luni. Ma uit la ca mata in calendar la unele si le vad foarte scumpe si sunt. As vrea sa-mi conving sotul de aceasta dieta insa nu stiu ce sa prepar ca sa ii placa mult. Am facut mai de mult sarmalute si multe altele si i-au placut insa am incercat sa fac retete care sa contina elemente clasice, fara alune si nuci si multe alte condimente care nu sunt uzuale intr-o bucatarie normala. De aceea te rog, daca vrei sa ma ajuti sa-mi spui cam care ar fi retetele simple si fara foarte multe condimente si multew alea-alea ca sa le incerc si sa le fac pentru al meu "critic culinar". Mersi si astept cu drag sa-mi raspunzi aici sau la mine pe blog! La dieta raw am si eu retete..dar de mult ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata! Sigur fac si eu cosuletzul asta dulce :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Astept sa-mi scrii la ce te-am rugat mai inainte, stiu ca esti ocupata insa astept sa-mi scrii chiar si-asa! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulia.. eu zic ca toate retetele sunt simple de facut. Trebuie doar sa incepi sa le prepari.. Sunt floare la ureche! Incepi de la banala salata cu rosii si castraveti la care adaugi seminte si nuci, apoi condimente. Apoi treci la pateuri din seminte.. la legume marinate.. si apoi la prajituri :) Totul tine de timpul liber si dorinta de a le face! Its up to you!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Am sa incerc dar intai trebuie sa ma aprovizionez cu seminte si alte de-astea!! Mersi!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te urmaresc de ceva timp ,dar acum te-am descoperit cu adevarat.In anul ce a trecut ai fost fantastica ! Ai luat totul in serios cu curaj si ti-a iesit.Carticica ta e faina de tot.Iti urez succes si stau cu ochii pe tine.Si iti fur in continuare retetele.Te sarut,rut,rut. Anisca

    RăspundețiȘtergere
  7. Anisca draga, iti multumesc tare mult. Ma bucur ca iti place carticica mea, si cu voie buna te indrum sa "furi" cat mai multe retete! Dar sa le si pui in practica si sa imi spui cum ti-au iesit da? Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Corina,
    O intrebare... in loc de unt de cacao, merge unt (ulei) de cocos? L-am vazut in magazin (pe cel de cacao) insa l-am pus la loc vazand cat costa. (60 lei 250 g)
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara grija merge! Pune de cocos! Si sa iti mai zic ceva fain: merge si fara ulei! Pune curmale si migdale si doar o lingura cu apa. Si compozitia se va lega foarte bine! ;)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...