vineri, 19 decembrie 2014

Parfait cu gust de sarbatoare


Ce avem noi aici este de fapt o placinta cu mere si frisca la pahar. Ca sa ne dam "jmecheri" ca suntem ingeniosi, inventivi si practici. De fapt nu ar trebui sa ne dam "jmecheri" pentru ca suntem deja. Si de ce sa te prefaci cand nu este cazul? (o_O)
Acest desert ii perfect pentru masa de sarbatori. Pentru ca scortisoara va umple aerul cu particule cu iz de sarbatoare, merele de la bunica vor fi foarte apreciate, fibrele din psyllium vor pune intestinul la treaba si crema va alina sufletul dornic de ceva dulce si pufos. Mai mult cremos. Pompos. Parfait-ul este ca un fel de pom culinar impodobit cu tot felul de arome, toate imbinandu-se tare bine. 
Nu va lacomiti, impartiti cu cei apropiati.. Si zic asta ca parfaitul este foarte bogat in fibre si s-ar putea sa aveti un blocaj... emotional... in baie. Deci un parfait pe zi alaturi de multa apa plata si veselie!
 Avem nevoie de un pic de rabdare, un blender si niste pahare fistichii.

Ingrediente:
Budinca de mere
1 kg mere
6 lg tarate de psyllium
2 linguri de scortisoara sau nucsoara
2 linguri de miere/pasta de curmale/sirop agave

"Frisca" de caju

200 gr caju
200 ml apa
1 pastaie de vanilie
1 lingura de miere/ sirop agave
1 lingurita lucuma ( optional)

Decor:
Caise uscate, merisoare, fulgi de migdale, boabe de cacao maruntite si o capsuna ( sau piure de caspuni, cum am avut eu de la un tort)

Preparare:
Crema cu mere.
Curatam merele de coaja si cotor. Si apoi ori le dam pe razatoarea mica, ori le punem direct in blender cu scortisoara si miere. La prima varianta, dupa ce le radem, adaugam psyllium si miere si amestecam cu o lingura de lemn, sau cu manuta! Dam la o parte ca psyllium sa absoarba sucul lasat de mere si sa se transforme in budica. Putem chiar sa asezam direct in pahare acest amestec si sa il lasam sa se inchege acolo.

"Frisca" de caju
Se pun toate in blender si se mixeaza timp de 2 minute la viteza maxima. La nevoie, mai amestecam cu o lingurita compozitia, sa nu mearga lama blenderului in gol.

Turnam mai apoi putina crema peste budinca de mere si apoi ornam dupa bunul plac! S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...