sâmbătă, 23 aprilie 2011

Chocolate Temptations

Bomboane cu menta, invelite in ciocolata

Ciocolata cu menta, zmeura cu ciocolata alba, capsuni cu ciocolata... Asta am facut eu ieri si azi. Am experimentat, am deshidratat, am amestecat, am gustat.. si mi-am lins toate degetele si toate castroanele din bucatarie!

Ingrediente bomboane cu menta
- 2 cani fulgi de cocos ( luati de la naturisti caci sunt mult mai aromati)
- un sfert de cana de frunze de menta ( mi-a adus mama de langa o padure :X)
- o jumatate de cana de migdale ( eu le-am hidratat peste noapte si apoi le-am deshidratat - dar nu este obligatoriu sa faceti la fel)
- o jumatate de cana de miere ( in reteta originala se foloseste agave si sirop de artar dar eu nu am)
- un sfert de cana de ulei de cocos

Preparare:
Se pun in robotul de bucatarie migdalele si frunzele de menta si se maruntesc cu functia pulse. Apoi adaugam fulgii de cocos, mierea si uleiul de cocos. Mixam din nou pana toate ingredientele sunt bine amestecate. Se rastoarna compozitia intr-un vas si apoi se purcede la formarea bilutelor. Se pregateste mai intai folia alimentara pe tava de la deshidrator, se ia unealta de facut bilute si se purcede la lucru. Unealta folosita de mine este luata din carrefour si banuiesc ca este o ustensila pentru a face bile din fructe, de pus in salate. Are o gaurica mica in mijloc si arata asa:

De nu aveti, nu-i nici un bai.. folositi o lingura, sau faceti compotia dupa ochi, in mana.
Cu multa rabdare am pus din compozitie in lingura, si apoi am transferat bombonica pe foaia de copt. Mi-au iesit exact 60 de bomboane. Le vedeti asezate in excalibur, pe tava de jos.

Le-am pus la deshidratat 6 ore. Le-am lasat o ora sa se hodine si apoi le-am bagat la rece.

Ciocolata
Ingrediente:
- jumatate de cana de cacao
- un sfert de cana de miere
- pasta de curmale ( vreo 15 curmale hidratate in apa vreo 6 ore, apoi blenduite cu apa ( vreo 150 ml) in care au stat.
- un sfert de cana de miere
- 1 lingura de extract de vanilie
- un sfert de cana de ulei de cocos
- un praf de sare

Preparare:
Am pus in blender mierea, pasta de curmale, uleiul de cocos, vanilia, praful de sare si am mixat putin. Apoi am adaugat cacao, am procesat putin si totul s-a transformat intr-o crema de ciocolata. Va recomand sa gustati si de mai trebuie dulce, mai adaugati miere/extract de stevoe

Dupa ce ati terminat ciocolata, scoateti de la rece bomboanele si le dati prin ciocolata. La mine ciocolata era mai ferma si am pus-o pe bomboane cu un cutitas mic. Pentru ca nu avea luciu cum doream, dupa ce am umplut o tavita, am bagat-o in dreshidrator 2 minute iar ciocolata a capatat luciu frumos. Apoi am bagat la congelator.
Am repetat procedura cu toate bomboanele. Este o treaba foarte migaloasa si daca nu aveti rabdare, puteti manca bomboanele si fara ciocolata. Sau faceti jumatate de portie.. sau chemati copii sa va ajute ( daca aveti). Este multa ciocolata de lins de pe degete :)))) Sigur se vor distra!
Inainte sa consumati bomboanele, sa le scoateti din congelator, sa nu va ramana dintii in bomboane :))) Cam o ora in frigider cred ca este ok. Ele oricum sunt mai ferme de la deshidratat.

Bomboane zmeurite

M-am gandit sa fac aceste bomboane dupa ce am vazut o poza pe net cu bomboane rosii invelite in ciocolata alba. Aveam in casa goji, zmeura asa ca m-am gandit ca nu are cum sa nu iasa bine aceasta combinatie!
Ingrediente:

- 1 cana fulgi de cocos
- 120 gr zmeura ( alin mi-a facut cadou o caserola din real :X)
- o mana zdravana de goji
- 2 linguri de afine ( am cumparat de la un targ slow food miere cu afine - geniala combinatia)
- un sfert de cana de miere
- 2 linguri de ulei de cocos
- jumatate de pahar de suc de sfecla rosie

Preparare:
Am maruntit goji cu cutitul ( nu este obligatoriu) apoi am pus in robot fulgi de cocos, goji, zmeura, mierea, uleiul de cocos si am amestecat pana totul s-a incorporat. Am adaugat sucul de sfecla ( deoarece compozitia era portocalie, iar eu vroiam sa fie cat mai rosie) si apoi am mixat din nou. Daca compozitia iese prea moale, mai adaugati fulgi de cocos.
Am rasturnat int-un vas, am pus afinele si am amestecat cu o lingura de lemn. Am trecut apoi la formarea bomboanelor, cu aceiasi ustensila de mai sus. Compozitia a fost putin mai moale de data asta, dar am putut forma cu usurinta bomboanele.
Le-am asezat pe o foaie de copt, pe o tava si le-am introdus in excalibur cam tot 6 ore. Apoi le-am dat la rece. Au iesit cam 40.

Ciocolata alba:
Ingrediente:
- 1 castronel cu caju ( hidratat peste noapte)
- o treime cana ulei de cacao
- 1 lingura extract de vanilie
- un sfert de cana de miere
- 100 ml de apa plata
- de aveti lucuma, puneti cam un sfert de cana. Eu nu am avut :((((

Preparare:
Se pune in blender uleiul de cacao, mierea, vanilia si se mixeaza. Apoi se adauga caju-ul scurs si se proceseaza. Acum era ideal un vitamix, ce ar fi transformat mult mai usor compozitia in ciocolata alba. Dar la blender a mers mai greu. Iar caju-ul a ramas putin granulat, oricat m-am straduit eu sa il mixez. Am adaugat apa din cand in cand sa puna compozitia in miscare.

Am tavalit bomboanele rosii in ciocolata alba, le-am pus pe o folie de aluminiu intr-o tavita si am dat la rece. Am scufundat jumatate din bomboanele rosii si pentru ca era tarziu, am pus totul in frigi pentru a doua zi.
Dupa ce am facut ochisori, am scos din frigi ciocolata alba ce era bocna si am bagat-o in deshidrator unde s-a topit. Acum arata altfel ciocolata. Era mai lichida, si arata a ciocolata alba. Inainte era o crema alba putin granulata cu gust de ciocolata. So.. i got white chocolate!
Am invelit restul bomboanelor in ciocolata alba si le-am dat la rece.


Din cantitatile de mai sus mi-a ramas destula ciocolata neagra dar si ciocolata alba. Asa ca am decis sa invelesc niste capsuni in ciocolata neagra. Am luat vreo 15 capsuni frumoase, le-am spalat, le-am sters cu servetelele si apoi le-am dat la frigider cam o ora, sa fie reci cand aplic ciocolata.
Am scos capsunile, am prins de codita cate una si am trecut-o prin ciocolata. Am pus capsunile pe o folie de aluminiu intr-o farfurie si am dat la rece, sa se intareasca ciocolata.
Sa va spun un secret delicios :))) Am bagat in congelator cateva capsuni invelite in ciocolata apoi le-am scos, le-am lasat la temperatura camerei vreo ora ( cat am stat pe feisbuc) si cand am muscat din capsuna minune!!! Capsuna s-a transformat in jeleu! Si cu ciocolata.. ueeeiiiisss... o delicatesa!

Je cu tentatiile supreme...

13 comentarii:

  1. Doamne arata demential! Sa spun ca-mi ploua in gura ar fi prea putin... eu nu am deshidrator asa ca raman cu privitul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca merge sa le pui in congelator ( din cauza untului de cocos se vor intari) si apoi invelite in ciocolata, bagate din nou la congi.. si gata!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci....cred ca am sa ajung sa mananc doar ciocolata :) Insa sunt convinsa ca pot strecura si o bucatica de tort (cel pe care tocmai l-ai pus pe facebook)

    RăspundețiȘtergere
  4. A..si tot gandindu-ma numai la cioco si praji am uitat sa spun esentialul...esti nemaipomenit de talentata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana, iti multumesc mult. Ciocolata raw este o adevarata sursa de sanatate, asa ca go for it!
    Alina, merci mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Corina draga,

    ai putea sa-ti faci un Rawstaurant care ar avea cu siguranta succes. Creativitate, inspiratie, simtul culorilor si al gusturilor, energie, caldura unei gazde perfecte ... mi-ar place sa vin in Rawstaurantul tau.
    Sunt impresionata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Luciana, iti multumesc din suflet. De multe ori inchid ochii si ma vad intr-o casuta mica si cocheta, cu parter si mansarda. La parter vad o bucatarie micuta si o sala cu 4 - 5 mese. Culorii vii si flori de camp pe fiecare masa... Vad multa verdeata in jardiniere la geam, vad fete zambarete, iar pe geam vad o gradina cu flori, o terasa plina de viata si eu printre prieteni servind mancare vie. Niciodata nu mi-am dorit ceva cu mai multa ardoare ca un foarte mic restaurant, pentru prieteni. Sa le ofer iubire si hrana sanatoasa, sa le culeg fericirea de pe chip si multumirile sincere! Se va intampla.. nu stiu cand.. Pana atunci numai bine ce mai invat sa gatesc, sa amestec, sa combin.
    Iti multumesc mult pentru cuvintele ce mi-ar mers direct la sufletel! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  8. ... abia astept sa vin. Pot face o rezervare de pe acum?
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Luciana, vei fi prima mea invitata! :X
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hey.. thank you soo much. I dont know how much you understand from the text but im glad the pictures can talk in every language on the Earth.
    Those are cacao mint macaroons and some rasberry goji macaroons. You can find the recipe for the first one here: http://www.rawmazing.com/cacao-mint-macaroons/
    Thank you for visiting my blog. I will put the recipes in english too in the future so stay tuned!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce minunății puteți face..vai.Artă în farfurie.Felicitări.Totul arată fabulos ..păcat că nu vă găsesc și în Târgoviște...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...