joi, 4 august 2011

Inghetata fistichie


Inghetata aceasta isi asteapta de ceva vreme locul aici pe blog. Intr-o seara m-am pus sa decojesc fistic. Si am decojit destul de mult ( sa fi fost 150 gr). Din 2 linguri de fistic am facut lapte ce apoi l-am transformat in budinca dandu-i o forma trandafirie iar restul m-am decis sa il fac inghetata, ca tot aveam forme noi de silicon cumparate si muream de nerabdare sa vad cum se comporta dansele. Zis si facut!

Ingrediente:
5 linguri de fistic curatat ( nu stiu sa va zic ca si cantitate)
vreo mana de caju
sucul de la jumatate de lamaie
1 lingurita de coaja de lamaie ( optional)
miere dupa gust
2 -3 linguri ulei de cocos/palmier

Preparare:
Am pus de cu seara fisticul si caju-ul la imbaiat. Caju-ul s-a umflat in pene, pe cand fisticul s-a fastacit prin apa si a ramas la aceiasi dimensiune.. insa gustul... i sa schimbat!
A doua zi ( pe la pranz - nu uitam sa schimbam apa dimineata) am pus fisticul impreuna cu caju-ul in blender si am acoperit cu apa cat sa fie la nivelul miejilor :)))
Am mixat vitejeste vreo 2 minute pana cand totul s-a facut crema. Apoi am adaugat mierea, sucul de lamaie si uleiul de cocos. Ar fi mers si coaja de lamaie, dar nu m-a dus capul pe moment.
De aici este floare la ureche. Am turnat compozitia in formele de silicon si le-am bagat la rece peste noapte! Mi-au iesit 4 floricele inghetate fistichii, una mai frumoasa ca alta! Merge bine cu un sirop de capsuni ( combinatia rosu- verde este superba). Eu am ornat cu miere si cateva boabe de fistic maruntite cu cutitul) Sa fie verdeeeeeeeeeeeeeee!!!
Sper sa va placa!


ps: Am folosit aceiasi forma pentru inghetata in doua culori ( cocos/visine)
Si o voi mai folosi si la alte preparate! :))))

15 comentarii:

  1. E fantastic ce retete originale gasesti, in plus te pricepi si la fotografie, arata mai bine chiar decat in realitate.
    Merg pe aceasta dieta de cateva luni si vin mereu pe blogul tau sa ma inspir.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corina, ce parere ai despre low fat raw vegan? Liz

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc.
    Liz, eu cred ca avem nevoie de grasimi in organism sa functionam la parametri optimi. Grasimile din uleiurile vegetale, virgine si nerafinate sunt sanatate curata. Normal, consumate cu limita, ca orice alt fel de produs. In toate trebuie sa existe echilibru. Si diversitate. Eu nu am restrictii in ce priveste grasimile din alimentatia raw vegan. Consum ce imi doreste sufletelul!
    Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai citit 80/10/10 de doug graham? Ti-o recomand. Liz

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti multumesc. O voi citi cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Corina draga mea nu prea inteleg cum faci budinca fara foc? E o incantare sa "te " citesc ptr ca imi transmiti o data cu informatiile o stare de copilareala pura care imi mangaie sufletul.Parca esti O "fondanta" rozalie cu aroma suava de trandafiri care rasfata simturile unui copilas bucalat.
    Cu mult respect
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  7. Budinca se face cu ajutorul unor mici secrete: tarate de psyllium si seminte de chia. Acestea absorb apa din jur, isi maresc volumul si leaga foarte bine compozitia!
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac foarte mult retele tale, aproape m-ai convins sa fiu si eu raw vegan. De indata ce imi iau un robot o sa incerc multe dintre ele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da. Robotul este fooarte bun la casa unui vegan. Este bun in orice casa de alfel, dar pentru cei ce imbratiseaza acest stil de viata este un "must have". Sa vezi apoi cu ce usurita iti vei face de mancare! Toate cele!
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  10. Visez la inghetata de fistic de cateva luni bune, si tot m-am gandit cum sa o fac, iar acum am gasit reteta ta...la fix! :) O intrebare am totusi, se simte gustul de fistic in inghetata? Pentrru ca cel crud nu are o aroma asa de puternica precum cel prajit... Mersi si succes cu blogul ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ummm.. sincera sa fiu.. nu mai imi aduc foarte bine aminte cum se simte gustul de fistic in deosebi. Cu siguranta insa aceasta inghetata este foarte buna! Cred ca merge un praf de sare pus, pentru a accentua putin gustul de fistic. ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Mersi de raspuns. Voi incerca reteta in curand. Deocamdata am "executat-o" pe asta: http://www.youtube.com/watch?v=V7KX1Y86CXM tort de cocos cu nutella e superr merita incercat ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna draga Corina,

    ce deschidrator folosesti? Pe mine ma tenteaza hrana raw de mult, nu mai mananc carne de 1 an+ dar am mancat orice altceva.
    multumesc frumos
    Monica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Monica! Folosesc Excalibur si sunt incantata de el. Iarna, poti folosi cu succes caloriferul, ca tot merge intruna si poti deshidrata pe el biscuiti, painici si piftelute. ;)
      Foarte bine ca nu mai papi carne.. deja ai taiat multe eventuale boli de pe lista. Daca ai echilibru si stii cum sa combini alimente, poti manca de toate!
      Multa sanatate!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...