luni, 22 decembrie 2014

Pate usor de masline

Maslinele sunt foarte bune pentru cei ce au probleme cu plamanii... nu neaparat mari ( problemele, nu plamanii) ... Nu ai crede asta asa-i? Mie imi plac mult de tot maslinele... asta nu inseamna ca am o problema cu plamanii.. sau am si nu stiu ..... sau poate ei isi doresc sa se curete mai bine de mucus si alte dracovenii ce or fi pe acolo si pac.. trimit comanda la creier cu pofta de masline.
Viktoria Boutenko povestea de pofta de neoprit a fiicei sale pentru masline... le marina, le deshidrata, le rehidrata, le facea in tot felul de combinatii.. doar masline sa fie. Si spunea Viktoria ca s-a dus la un nutritionist foarte priceput si a relatat aceasta pofta uriasa a ficei ei. I-a mai spus ca fata sufera si de astm si atunci nutritionistul i-a spus: iata de ce fata ta mananca atatea masline! .... deoarece sunt minunate si indicate celor ce au probleme cu plamanii.
O alta persoana pe care o stiu foarte bine si mananca intruna masline este papa. Adica tatal meu. De nu ar avea nimic de mancare exceptand masline si paine, nu i-ar trebui altceva. Ar fi cel mai fericit. Mereu ma pune sa ii cumpar masline cand merg la ei in vizita. Din alea bune, naturale. Si tata a fost fumator inrait multi ani.. si mai apoi stilul de viata dezordonat, stresat si haotic l-a dus catre o sinuzita. Adica stranuta la anumiti factori declansatori ( mirosuri, schimb de aer, temperatura) si ii curge nasul. Si plamanii elimina mult mucus. El zice ca este alergie. Eu zic ca nu. Cert este ca ii plac maslinele mult de tot. Si mai cunosc o persoana care e topita dupa masline: eu! Imi plac maslinele kalamata, imi plac cele naturale ( inchise si stafidite) si imi plac si cele verzi. Nu imi plac cele mamut, nesarate si innegrite cu monoglutamat de fier. Nici macar nu mai au gust de masline...

Pate-ul ce il prezint este destul de lejer, daca luam in calcul lipsa de nuci in manufacturarea lui. Este low fat dar teribil de gustos. Ce am folosit in loc de nuci? Ia sa vedem...

150 gr masline naturale ( inchise la culoare si usor stafidite)
50 gr masline kalamata
400 gr dovlecel
1 catel usturoi
Suc de lamaie

Preparare:
Maslinele se curata de samburi, dovlecelul de coaja, usturoiul de camasa. Maruntiti mai intai dovlecelul in robot cu tot cu usturoi si mai apoi adaugati maslinele si lamaia Urmariti ca pate-ul sa nu se marunteasca foarte tare, sa ramana vizibil bucatele de masline. Ca arata mai frumos.
De va iese apos, puneti cu incredere o lingura de seminte de chia, sa absoarba lichidul, sau 1 lingurita de tarate de psyllium! Ajustati cu sare ( desi nu mai este cazul) si consumati pe betisoare de legume sau paine facuta in casa. Pofta mare sa aveti!


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...