luni, 8 decembrie 2014

Tort zmeurit cu ciocodragoste

 Mai ciocoflendere... ai auzit de ciocodragoste? Iti zic eu de nu ai auzit... ii dragoste in ciocolata... nu de ciocolata... Ii o pudra magica si afrodisiaca de se imbarliga bini di tat cu pudra de cacao si iese o minunatie de nedescris... curcubeu de arome si satisfactii in cerul gurii....  este EX-TRA-OR-DI-NA-RA!!! Maca ii spune... Poate nu ai auzit de ea.. pana acum.. dar de azi o sa o tii minte... iti promit!

Tortul acesta ii mirific.. cel putin... De fapt este speechless... adica fara discurs. Fara cusur. Eu nu am apucat sa mananc din el, ca a fost daruit pentru ca un sarbatorit sa se bucure de el cu oaspetii sai. Dar reteta asta o tot repet si mereu imi iese pe gustul meu. Dupa ce asez toata crema din blender in forma de tort, ma apuc de lins palete, spatule, peretii la blender, lingurite si.. cele mai delicioase... degetele! Si atunci ma satur si ma felicit ca am mai facut un tort bun. 

Cum se face tortul asta? Pai mai draga ciocoflendere, hai sa vedem!

Ingrediente:
Blat:
150 gr migdale de padure sau alune de padure
150 gr curmale
50 grame fulgi de cocos
1 lingura de cacao pudra
2 linguri pudra de roscove
1 praf de sare
1 lingura de apa

Crema:
500 gr caju
200 gr curmale
1 lingurita generoasa de pudra de maca
2 linguri pudra de lucuma
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
3 linguri generoase de pudra de cacao raw
500 ml apa
100 gr unt de cocos/cacao

Strat de mijloc si toping:
400 gr zmeura congelata
50 gr mure sau coacaze negre
2 lingure de psyllium
3 linguri sirop de agave sau miere

Preparare
1. Blat:
 Migdalele se maruntesc cat mai bine alaturi de cacao si roscove, fulgi de cocos si apoi se adauga curmalele. Se mixeaza bine pana cand compozitia devine caramelizata putin. Se mai pune putina sare si apa daca mai este nevoie. Sa verificati mereu curmalele de samburi. Cand este gata, puneti hartie de copt pe fundul tavii de tort si asezati compozitia de blat. Presati cat mai uniform cu degetele si puneti la rece.

2 Crema.
De aveti thermomix, toata cantitatea de caju, curmale, pudre si apa merg puse la un loc. Porniti aparatul la treapta 10 timp de 4 minute. La sfarsit adaugati untul de cocos/cacao si mai mixati la viteza 6 timp de 30 de secunde.
Daca aveti robot de bucatarie, puneti in blender cantitatea injumatatita si procesati la viteza maxima timp de 2 -3 minute. Trebuie sa va ajutati de o spatula sa mai invartiti crema de cutitul merge in gol si treptat sa mai adaugati putina apa. Consistenta trebuie sa fie de smantana.
Turnam peste blat prima jumatate din cantitate si dam la congelator timp de o ora sau doua.
Intre timp preparam stratul din mijloc de zmeura


3. Strat mijloc si topping
250 gr zmeura se lasa putin afara sa se inmoaie si apoi se pune in blender impreuna cu siropul de agave, tarate de psyllium si se mixeaza cat toate sa fie bine incorporate. Nu mixam foarte mult ca si timp deoarece zmeura are samburi si textura trebuie sa fie mai crunchy. Turnam compozitia intr-un bol si o mai lasam 10-20 de minute ca taratea de psyllium sa se umfle si sa absoarba sucul lasat de zmeura.
Mai apoi scoatem tortul de la congelator si asezam acest strat de zmeura.
Deasupra turnam a doua tura de crema si dam iarasi la congelator peste noapte.

Din zmeura ramasa am facut un topping cu tot cu coacaze, puse toate in blender cu nitica miere/agave si blenduita putin. Apoi am turnat-o agale pe marginea tortului, sa se prelinga frumos si pofticios!


Intelesu-ne-am?


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...