duminică, 6 martie 2011
Cremosenie in doua culori
Mi-a fost pofta de ceva dulce si cremos si pufos si cu vanilie si cu afine si aromat si rafinat! :)))) Si.. mi-a iesit aceasta cremosenie ce le-a potolit pe toate!
Crema de vanilie:
- caju hidratat 12 ore
- miere/curmale hidratate
- 2 lingurite esenta de vanilie/pastaie de vanilie
- apa
Crema de afine:
- caju hidratat 12 ore
- miere/curmale/extract de stevie
- afine congelate.
- 1 lingurita tarate psyllium rasnite.
Ca si cantitati... pfff.. Ochiometrice! Dupa cum va este pofta. Eu dintr-un castron de caju am facut ambele creme. Si nu am putu sa mananc tot o data!
Preparare:
Se baga in blender caju-ul cu apa - cat sa egaleze nivelul caju-ului. Se adauga indulcitorul. Apoi se amesteca bine, vreo 2 minute. . Apoi se imparte compozitia in doua.
La jumatatea ce a ramas in blender adaugam esenta de vanilie/ jumatate de pastaie taiat f marunt. Se miseaza bine si se rastoarna compozitia intr-un castronel.
Punem cealalta jumatate in blender, punem afinele si mixam bine. Apoi rasturnam crema intr-un alt castron si mai adaugam taratea de psyllium sa inchege putin compozitia. Lasam sa se aseze cateva minute bune.
Am luat apoi un bol, am pus prima data cremosenia de afine, si apoi am pus crema de vanilie, ce arata ca un iaurt.
Am ornat, si am mancat!
Portia 2:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ioi, Corina, dar cum ti-a iesit crema aia de vanilie asa alba?!!! pe cuvant zici ca e iaurt!!!:) azi mi-am facut si eu branzica de caju.... uuufff, cat de dulce e! nu-mi place! am pus juma de lamaie la o cana de branzica si tot mi se pare prea dulce si asa... nu aduce a branza. ce sa-i fac?!
RăspundețiȘtergereSinziana
Draga me, iti raspund deseara. Te pup
RăspundețiȘtergereBun... Diseara.. s-a facut a doua zi seara.
RăspundețiȘtergereDraga me, sa iti zic un secret. Cand mi-am cumparat prima data punga de caju de 500gr a stat in frigider mai bine de doua luni. Nu il suportam la gust. Imi parea f gretos.
Apoi, incepand sa experimentez, am inceput sa imi pun in salata cate putin. Mergea. Apoi am zis sa fac un sos cu usturoi din crema de caju. A iesit un fiasco. Am aruncat sosul. Nici nu aveam blender bun pe atunci si a iesit granulat. Am zis adio creme din caju!
Nu stiu intre timp ce s-a intamplat dar a inceput sa imi placa caju-ul din ce in ce mai mult. Si acum? Il ador! As manca si o punga de jumatate de kil o data. Cand am caju in frigider, daca m-ai vedea cum dau tarcoale te-ai prapadi de ras. De cele mai multe ori cedez tentatiei, deschid pe furis usa la frigi, bag mana in punga si iau cateva boabe de caju. Si sa vezi ce le mai savurez.. Oioi..
Revenind la problema ta. Sa nu te astepti ca branza de caju sa aiba gust de branza de vaca. Nu va avea in veci. Dar poti sa o faci sa semene putintel la gust cu branza adaugandu-i fulgi de drojdie inactiva, de la naturisti. Si daca iti place(a) branza Almette, mai pui in crema asta din caju si putin marar proaspat tocat. Ca sa nu iasa granulata, trebuie sa o blenduiesti bine ( vreo 3 minute) cu apa indeajuns. Daca la final compozitia iese prea apoasa, mai poti pune o lingura de tarate de psyllium macinata. Si se va inchega. Numa bine sa o intinzi pe crackersi raw si legume. Sare ii pui dupa gust. E bine sa gusti mereu, sa nu scapi prea multa sare sau orice alt ingredient.
Crema de vanilie a iesit asa de alba de la sine. Si probabil daca ii puneam rejuvelac, iesea intocmai ca un iaurt la gust. Pentru a obtine crema perfecta, nu trebuie decat sa exersezi cat mai mult! La mine asa a functionat!
Corina, draga mea, lasa-ma sa iti spun inca o data: esti extraordinara! Sper sa continui sa scrii aici pentru ca esti o sursa de inspiratie si motivatie :)! Si eu am facut asa cu multe chestii raw pe care mi le-am luat: le cumparam si le tineam in camara/frigider pana se stricau. Si asta fie pentru ca am cumparat o cantitate prea mare sau cand ma uitam la ele nu imi mai spuneau nimic. Cred ca branzicii mele ii trebuie intr-adevar un adaos de marar/patrunjel sau poate inele de ceapa verde? chestia asta cu dezgateala e la fel de complicata cu a invata sa gatesti pana la urma... tot o tehnica, o arta si o chimie :)!
RăspundețiȘtergereiti multumesc tare mult inca o data pentru raspunsul detaliat si vesel! te pup si tine-o tot asa!!!!
Sinziana
Multu tare mult sanziana. Voi continua sa scriu, pentru ca o fac cu toata dragostea, si pentru ca vreau sa ofer inapoi macar o bucatica din fericirea ce am gasit-o de cand am devenit vegana.
RăspundețiȘtergereGustul mancarii ne-a fost atat de distorsionat ca nu ne mai plac mancarurile sanatoase. Am fost indusi in eroare cu adaosurile chimice pentru a le da un gust mai pronunat. Si din pacate acest gust este departe de adevaratul gust al mancarii.
Trebuie sa iti acorzi timp si daca ceva nu iti place la prima gustare, nu renunta. Insista. Vei vedea ca o sa inceapa sa iti placa. Am patito cu caju, alune de padure, avocado, germeni de lucerna, nuci braziliene. Acum imi plac toate, seminte de dovleac, etc...
Branzica ta va fi divina daca ii pui marar sau inele de ceapa verde! Salivez numai cu gandul!
Ce este cel mai frumos in bucataria raw este ca nu ai cum sa dai gres la mancare. Orice amesteci, adica ABSOLUT ORICE, va avea un gust foarte bun. Cu timpul, te vei orienta si iti vei imbunatati tehnica. Crezi ca eu visam acum un an.. de fapt ce an.. acum 2 luni ca o sa prepar asa ceva?? Nici intr-o mie de ani! Si acum, sunt atat de mandra si fericita ca primesc laude din partea Inei, Angelei, Ligiei si alte persoane importante din lumea raw. Eram atat de mititica si acum ma simt atat de implinita! Inca nu imi poci crede ochilor!
Concluzie: hihi... be happy.. si experimenteaza!