luni, 28 februarie 2011

Inghetata de capsuni si visine

Va spun ca aceasta inghetata surclaseaza toate inghetatele ce le-am mancat ever. De ce? Pai este incredibil de aromata, sanatoasa, cremoasa si satioasa! Haide sa va spun cum am manufacturat-o.
Ingrediente:
- 1 castronel de caju hidratat 12 ore
- 10 capsunici congelate
- 10 visine congelate
- miere ( dupa gust) sau extract de stevie
- 1 lingurita esenta de vanilie

Pt decor: seminte de rodie, capsuna si un sirop facut din miere cu suc de rodie.
Cantitatea de fructe poate varia. Pentru un gust mai intens, puneti mai mult fruct. Eu as fi pus, dar nu am mai avut. :)

Preparare:
Se pune in blender caju-ul si se toarna peste apa cat sa il acopere putin. Apoi se blenduieste cam vreo 2 minute pana crema arata matasoasa cu un luciu satinat. Ce frumos am scris nu?
Apoi se adauga mierea, capsunile, visinile si vanilia si se mai blenduieste pana se omogenizeaza si crema devine roooooz.
Se rastoarna intr-un castronel si se da la congelator vreo ora doua trei, cat sa inghete crema. Apoi, scoatem crema inghetata din congi si o punem in robotul de bucatarie cu lama in forma de S si apasam functia ice, sa sfarame frumos crema inghetata. Apoi oprim si pornim robotul la o viteza mica, sa omogenizeze frumos inghetata.
Cu o unealta de pus inghetata am format cupele si le-am pus in castronel. Am decorat cu rodie si cu sirop de rodie. Plus capsunica on top.

Clestele de inghetata - marca carrefour, 23 ron:


A fost racoroasa, foarte cremoasa, dulce si... prea putina :))))

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...