Pe cat e de simpla, pe atat este de gustoasa. Imi place la nebunie sa pun in tot felul de salate seminte de floarea soarelui hidratate. Dau acel crunck delicios si fac salata foarte consistenta.
In salata de fata am folosit urmatoarele:
- varza rosie ( cantitate ochiometrica dupa foamea care o aveti)
- o mana zdravana de seminte ce s-au hidratat de cu o seara inainte.
- ulei de masline
- lamaie
- sare himalaya.
Se taie varza si se amesteca cu celelalte ingrediente.
Sa va spun putin de semintele de floarea soarelui. Cand le hidratati pentru mai mult de 4 ore, veti vedea ca ele isi leapada o cojita transparenta. Nu cred ca deranjeaza cu ceva la digestie, dar pe mine ma deranjeaza vizual. Si atunci procedez asa: arunca apa in care au stat, apoi reumplu castronul cu seminte. "Camasile" semintelor fiind usoare se ridica la suprafata. Asa ca iau o sita, si vars apa prin sita, avand grija ca semintele sa ramana in castron. In sita vor ramane cojitele, apa va ajunge in chiuveta, iar in castron raman semintele curate. Repetam procedura pana cand suntem multumiti de rezultat. Nu am putut inlatura 100% toate cojile si nici nu ar fi avut sens sa ma apuc sa incep sa le culeg cu mana. Dar s-au dus in mare parte. Sper ca nu v-am incurcat mai tare cu explicatia.
Semintele le hidratam ca sa le trezim la viata, si pentru a le face mai bune la gust. Veti vedea!
Foarte buna si usor de facut.Multumesc!
RăspundețiȘtergere