joi, 3 februarie 2011

Popeye's Spinach


De cate ori vad la alimentara sau in piata la tarani spanac, inevitabil si indubitabil ma gandesc la unul din personajele mele favorite de desene animate din copilarie: Popeye marinarul si cu iubita lui mereu la ananghie, Olive. Zambesc in sinea mea si cer la vanzator jumatate de kilogram de spanac!

Iarna, nu-i ca vara, iar spanacul se intalneste mai rar. Asa ca m-am bucurat tare sa gasesc spanac frumos si proaspat la alimentara micuta din cartier. Am luat jumatate de kilogram. Si va spun in continuare ce a iesit din el!
Spre rusinica mea, a zacut spanacul vreo doua zile in frigider (lucru nerecomandabil caci legumele in general, dupa ce au fost culese, intra intr-o cursa rapida in pierderea nutrientilor).
L-am luat si l-am spalat bine de tot si apoi l-am curatat ici colo. Am facut doua gramajoare si cate una pe rand am pus-o in blender, cu apa sa ii egaleze nivelul. Vrum vrum si apa s-a facut verde. Apoi am luat un saculet si am strecurat. Am repetat procedeul cu a doua gramajoara.
Prin urmare am transformat spanacul o parte in suc si alta in pulpa.


In 250ml de suc spanac am pus 1 banana si a iesit un green zmuti delicios.

Apoi restul de suc am facut asa:


In curand cocktail cu gheatza verde. Go greeeeeen!

Bun. Am ramas cu pulpa, gata maruntita si in asteptare de ceva bun. M-am gandit sa fac un pate de spanac. Sau crema de spanac, sau cum vreti voi sa o numiti.

Am folosit urmatoarele ingrediente:

- Pulpa de la 500gr spanac ( frunze si tulpini)
- 1 avocado bine copt ( merg si doua avocado - putem pastra un sfert si sa il taiem in patratele mititele si apoi sa il adaugam la final pentru un aspect framos)
- 2 linguri zeama lamaie
- 1 castravete cornichon ( din cei mititei) - hmm.. ma gandesc cum ar gusta daca ar fi murat.
- sare himalaya
- 1 lingura ulei de masline
- voie buna si ganduri pozitive

Se ia avocado, se curata, se scoate samburele.. yadda yadda yadda.. apoi se piseaza cu furculita de se face terci. Apoi in ordine: lamaie, spanac, sare, ulei. Stop. Se degusta. Daca mai trebe ceva, mai adaugam, ca de scos, nu mai avem cum. Apoi se pune castravetele taiat in patratele mici mici ( de aveti rabdare) se amesteca din nou si gata! Iacata rezultatul:



I'm Popeye the Sailor Man. I'm Popeye the Sailor Man.
I'm strong to the finich, cause I eats me spinach.
I'm Popeye the Sailor Man.

4 comentarii:

  1. Corina, extraordinar noul chip al blogului :)! Luminos asa, ca tine :)! Imi place mult ideea cu gheata verde:) si de fapt, cam tot ce scrii tu aici! Esti o inspiratie pentru mine, care ma straduiesc sa tind spre cat mai crud si mai sanatos.
    Sinziana :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioi Sanziana ma faci sa ma rosesc toata! Iti multumesc tare mult. Cand am gasit blogul Andreei Lazareescu, visam cu ochii deschisi ca intr-o buna zi, sa imi spuna si mie macar o persoana ce mi-ai spus tu. Imi doream ca o singura fiinta sa imi urmeze calea si sfaturile si pentru mine era de ajuns. Am inceput timid sa imi scriu gandurile si parerile, sperand din toata inima ca vor fi de folos candva cuiva. Si iata ca deja am cateva prietene ce au devenit vegane, altele ma tot intreaba si imi cer pareri si sfaturi.. My work is completed! :)) Sunt in al noulea cer!
    Te imbratisez cu tot sufletul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Gand la gand cu bucurie! Tocmai am spalat doua chiuvete de spanac... pentru ca eu, vorba unor clasici in viata, nu si nu, batman, batman... a trebuit sa iau nu mai putin de 1kg. Mi-au cazut mainile de la cot si mi s-a dus un strat de piele de la atata apa, dar am doua cstroane MARI cu spanac in frigider.
    S-a bifat.. suc de spanac cu banana si terci de spanac cu whatever (avocado mai are cel putin 2 zile pana e mancabil, e la gramada cu niste mango). O merge terciul de spanac cu alune hidratate si lamaie? Un fel de pesto... cu paste din alea boante si late.
    Apropo, smoothie din banana si mango, ambele bine coapte, o desfatare. Plus ca mi-a tinut de foame de pe la 9AM pana pe la 2PM.
    Gata, ca ma ia somnul, seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Suna interesant acel pesto din alune si lamaie. Eu insa nu suport alunele crude. Am incercat.. dar inca nu pot sa le mananc. Ar merge brici spanacul terci cu avocado, care fiind gras, ii da un gust si o textura faina.
    Apropos, are Ina pe blog o reteta cu pate de spanac raw super! Am facut intocmai cum spune ea si a iesit delicios. Uite aici linkul: http://retete-vegane.blogspot.com/2009/10/pateu-de-spanac.html
    Eu nu am avut coriandru si am pus marar.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...