luni, 14 februarie 2011

Banana pancakes


Reteta asta de clatite este cea mai simpla reteta de pe fata pamantului. Prima data am gasit-o pe blogul Inei, , si apoi pe cateva bloguri englezesti, cu unele adaugiri :)
Ingrediente pentru 1 clatita:
1 banana.
1 lingura suc lamaie

Se pun in blender ambele ingrediente si se fac pasta. Apoi, pe o foaie de copt, se aseaza spuma de banana intr-un strat nici prea gros nici prea subtire. Se pune la deshidratat aprox 6 ore. Apoi se desprinde de pe foaia de copt si se intoarce pentru inca vreo 2 -3 ore de deshidratat. Daca nu se dezlipeste de pe foaie, inseamna ca mai trebuie lasata. Cand se dezlipeste fara probleme, clatita este aproape gata. Ele vor fi usor batzoase, dar se vor putea indoi usor, fara sa se rupa.


Clatitele mele au fost umplute cu crema de vanilie, rodie si coarne.
Crema am facut-o astfel:
1 castronel mic de caju hidratat 12 ore
2 lingurite de esenta vanilie
2 linguri de miere ( sau dupa gust)
Am pus in blender caju-ul cu apa cat sa ii egaleze nivelul, apoi am adaugat esenta de vanilie si mierea si am blenduit vreo 2 -3 minute pana s-a facut crema fina.

Inainte de a servi, am uns bananele cu crema de vanilie si am presarat fructe. Am rulat clatita, am lasat-o 10 minute sa se odihneasca, si apoi am servit. In acest timp, clatita a adoptat umezeala din crema de vanilie, iar textura a fost intocmai ca o clatita obisnuita.

7 comentarii:

  1. Am mai gustat astfel de clatite, sunt delicioase.
    Prozele sunt foarte reusite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Imi plac si mie tare mult aceste clatite! Sunt usor de facut si foarte parfumate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Le-am incercat pana la urma si eu. Au iesit foarte bune dar n-am dormit o noapte din cauza lor, nu stiu cum m-am gandit sa le pun seara la deshidratat si m-am trezit toata noaptea sa le verific si sa le intorc. A fost reteta cu care am testat deshidratorul :)
    Aaaa si n-am mai apucat sa le fac nicio crema, ca s-au topit toate asa langa un pahar cu lapte :))

    RăspundețiȘtergere
  4. :))))) Anky, asa am topit si eu primele clatite din banane. Ce sa mai fac crema.. ca nu mai puteam de pofta..
    Practic, in 8 ore se fac, chiar de nu le intorci. Cand pui crema, ele oricum se mai inmoaie ( de le scapi mai tari) si le poti rula cu usurinta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Corina, clatitele de banane se pot pastra in congelator?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiind deshidratate, clatitele se pot tine intr-o punga, separate intre ele cu foaie de copt, sa nu se lipeasca in dulapior. Le poti tine cel putin o luna. Nu este nevoie sa le tii in congelator. ;)

      Ștergere
  6. Felicitari pentru blog, foarte interesante retetele, drept urmare , m-am hotarat sa le incerc si eu. Pentru inceput , te intreb , cum ai deshidratat spuma de banane. Multumesc anticipat :*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...