miercuri, 23 februarie 2011

Telina cu maioneza vegana


Dupa ce am descoperit ciupercile cu maioneza vegana, m-am gandit ce mai pot face cu aceasta maioneza delicioasa. Si cu gandul la telina cu maioneza de pe vremurile cand eram omivora, am purces sa fac varianta ei vegana. Si ce bine am gandit!

Ingrediente:
- radacina telina
- 1 lingura de mustar
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare himalaya

Preparare:
Telina se rade pe razatoarea mica. Ca si cantitate.. ochiometrica. Faceti cat credeti ca veti manca o data. Zic asta, ca daca lasati in frigider de pe o zi pe alta, s-ar putea ca maioneza sa se separe, si sa se lasa multa zeama. ( Asa am patit cu ciupercile)
Maioneza se prepara astfel:
Intr-un castron punem o lingura de mustar ( la temperatura camerei) si apoi luam o lingura de lemn, si punem ulei de masline cate putin, si amestecam sa se incorporeze. Mai picuram din cand in cand zeama de lamaie. Cand obtinem cantitatea dorita, amestecam cu telina rasa, adaugam sare si servim.
Se poate servi pe painici raw, in barcute de ardei, pe feli de castravete, etc, etc. Este foarte buna la gust si va invit sa va convingeti!

4 comentarii:

  1. Buna Corina,

    Am citit cu mare drag blogul tau, mai ales pentru faptul ca esti din Brasov - ca si mine.
    Cochetez si eu de o scurta vreme cu raw food, dar mananc deocamdata aprox 40% raw - nu vreau nici sa arunc ce am deja in provizii si nici banutii nu mi-au fost sufiecienti.
    Te-am adaugat cu mare drag la blogroll-ul meu (http://beatrisantohi.blogspot.com) si abea astept sa mai descopar noi retete delicioase si poate data viitoare cand va mai intalniti in Brasov o sa vin si eu :).

    Toate cele bune,
    Betty

    RăspundețiȘtergere
  2. Betty, cu mult drag te invitam la urmatorul potluck! Si ca tot esti din Brasov, poate ne vedem in curand la un fresh de porto!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Corina, imi place blogul tau si ador salata de telina. Tare as incerca-o, ce folosesti, boabe de mustar sau mustar deja facut din comert?

    RăspundețiȘtergere
  4. Kimera, am folosit mustar clasic, gata facut din comert. Nu este raw, dar este vegan. In cantitati mici, nu va face rau la nimeni.
    Sau ma gandesc sa faci o maioneza din avocado si sa o pui in telina rasa. Va iesi o nebunie!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...