luni, 14 februarie 2011

Valentines Cakes


Inspirata fiind de aceasta sarbatoare a dragostei, care, cinstit vorbind, ar trebui sa fie in fiecare zi din viata noastra, am purces la aranjarea unor prajiturici dulci in forma de inimioara.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
Blat alb:
- 1 castronel caju
- 1 castronel mic stafide
- 2 linguri fulgi de nuca de cocos
- 2-3 linguri de apa

Se marunteste bine caju-ul la robot , se adauga stafidele, apoi nuca de cocos, si apoi 2-3 linguri de apa sa uneasca compozitia. La final, aceasta trebuie sa ramana lipita cand o strangem intre degete. Daca e prea apoasa, mai punem nuca de cocos. Daca nu se lipeste, mai punem stafide.

Blat ciocolata:
- 1 castron migdale
- jumatate castron curmale
- 2 linguri cacao
- 2-3 linguri de apa.

Se maruntesc migdalele, apoi se adauga curmalele taiate maruntel ( sa usuram munca robotului), apoi se pune cacao si apa. Se blenduieste pana devine o amestecatura lipicioasa.

Formatarea blaturilor in forma de inimioara:
Se ia o folie alimentara ( merge si o folie de aluminiu) si se pune pe o farfurie. Procedam asa ca ulterior sa nu trebuiasca sa ne chinuim sa dezlipim inimioara de farfurie.
Apoi se pune din amestecul de blat alb, sau de ciocolata, se preseaza cu degetele o forma patrata sau rotunda, apoi se ia o forma de prajituri in forma de inimioara si se apasa pe stratul de blat. Se inlatura ce iese afara din inimioara. Apoi se inveleste inimioara nou formata in folie si se baga la frigider. Se repeta operatiunea de cate ori dorim.


Cremile :)).
Crema de capsuni
1 castronel mic de capsuni congelate
1 castronel de caju hidratat vreo 12 ore
2 linguri de miere- sau dupa gust

Crema de afine
1 castronel mic de afine congelate
1 castronel de caju hidratat intocmai ca cel de la crema de capsuni
2 linguri de miere - sau dupa gust

Mod de preparare:
Se aseaza caju-ul in blender, se toarna apa cat sa ii egaleze nivelul si se porneste blenderul. Se blenduieste vreo 2 minute. Daca amestecul nu pare ca se mai misca, se mai toarna putina apa. Trebuie blenduit pana cand amestecul devine foarte cremos si matasos. Aici am gresit si eu in trecut caci nu aveam rabdare sa blenduiesc cat trebuie, si crema era granulata. Si nu imi placea.
De data asta insa am avut rabdare si am lasat blenderul sa munceasca mai mult. Si ce diferenta!!!
Apoi se toarna capsunile/afinele si se indulceste dupa gust si se mai trage o blenduiala.
Dupa procesare, e posibil ca crema sa fie prea lichida. La mine asa a fost. Dar am rezolvat rapid problema adaugand 1 lingura de tarate de psyllium data prin rasnita in fiecare tip de crema. Compozitia s-a omogenizat rapid si a fost mult mai ferma si usor de asezat pe blat.


Inimioarele-blat au stat o noapte in frigider, la fel ca si crema. A doua zi am asezat pufosenia cremoasa pe blatul ferm, si am facut prajituricile. Au fost foarte dulci si bune. Am impartit 2 inimioare cu fratele meu si 2 inimioare cu o prietena foarte draga mie! Cu iubitul.. este alta poveste! :)))

9 comentarii:

  1. Wow!Foarte frumos!May the joy be with you!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb blogul! Ma bucur ca te-am gasit si ca pe zi ce trece apar tot mai multe blog-uri raw :)
    Imagini superbe, decorarile delicioase, retetele sanatoase! Spor la raw-uit in continuare si mult succes!
    Cu drag,
    Angi din Arad.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multam angi. Ma bucur si eu cand dau de oameni deschisi la minte si suflet ce vor sa fie sanatosi, frumosi si sa traiasca 100 de ani, mancand raw! :)) Si ma bucur si eu ca m-ai gasit!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Caju-ul din blat nu trebuie hidratat?

    Imi place blog-ul tau, am si facut vreo 2 retete, si au iesit f bine! Maine incerc prajiturele astea!

    RăspundețiȘtergere
  5. In general cand faci blat din nuci ( orice fel) le putem pune nehidratate. Daca vrem sa le trezim la viata vitaminele si enzimele si sa le facem mai usor de digerat de catre stomacel este foarte bine sa le hidratam ( caju, migdale, nuci braziliene, macadamia - 12 ore si nuci de-ale noastre - 48 de ore) si apoi sa le deshidratam, cam tot vreo 12 ore. Ele trebuiesc sa fie uscate pentru blat - astfel de blat va sta inchegat si daca il tinem pe masa, la temperatura camerei.
    Pe de alta parte, poti hidrata caju-ul. Cu blenderul il faci crema si apoi poti pune curmale/miere si unt de cacao/cocos/palmier. E musai insa sa il dai la rece ca sa se intareasca. Altfel va fi ca crema si nu blat.
    Dupa ce il scoti din congelator, e indicat sa il ti in frigider si sa il mananci pana nu se topeste. Desi nu cred ca va apuca sa se topeasca. Dacat in burtici :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Corina,
    Eu sunt dependenta de dulce :((( rau de tot, in fiecare zi as manca ceva dulce, cat mai ciocolatos, daca n-am nimic in casa, fac imediat o clatita, o prajitura, orice.
    Dovada ca au luat-o razna kilogramele si dupa o nastere recenta si alaptare la activ, chiar ca nu mai scap de burtica...
    Asa ca am zis sa incerc sa mananc deserturi raw, daca tot mananc in fiecare zi dulce, macar sa fie desert raw mai sanatos si mai satios.
    Tu ce crezi, am vreo sansa sa scap de dependenta asta de dulce ? Eu aveam ceva sperante dar vad ca de vreo cateva zile de cand tot testez deserturi raw, nu le iert in nici o zi (azi chiar am mancat 3 portii de tort irezistibil cu capsuni, mananc pana mi se face rau chiar si seara tarziu).
    Si desi sunt sanatoase, sunt super calorice cu atatea alune,nuci, unt, curmale etc. Si simt ca iau proportii si mai mari cu aceste deserturi raw. (desigur e si vina mea ca ar trebui sa mananc mai moderat si in nici un caz seara)
    Tu ce ma sfatuiesti ?
    Multumesc, Florina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florina, solutia la problema ta este foarte simpla:

      1. consuma fructe dulci la inceput ( banane coapte, pere, struguri) si mai apoi redu portia de fructe foarte dulci si consuma mere, nectarine, portocale, kiwi, ananas.. tot ce gasesti in piata sau supermarket. Daca vei manca multe fructe, vei vedea ca pofta de dulce va scadea treptat. Fructele le poti manca pana cand cazi lata :P Sunt mai bune decat dulciurile raw ce contin multe nuci si fructe deshidratate, ce caloric sunt contraindicate de vrei sa slabesti.

      2. Mareste portia de calciu in alimentatie. Consuma multe frunze verzi (spanac, patrunjel, salata, stevie, loboda, leurda) si fa-ti zilnic lapte de susan ( reteta este pe blog). De obicei lipsa calciului din corp se manifesta printr-o pofta mare de dulciuri. Asta pentru ca in natura, calciul are gust dulce. Corpul vrea acel dulce, dar noi ii dam prajituri...

      3. Incearca sa ai o alimentatie cat mai alcalina ( fara prea mult gatit, cafea, si alimente acide). Astfel, corpul tau nu va mai fi nevoit sa isi ia calciu din oase sa creeze un mediu alcalin in corp pentru a ramane sanatos. Si relaxeaza-te cat mai mult ( in masura in care te lasa copilasul)

      Ștergere
    2. Multumesc mult Corina ptr sfaturi.
      O sa incerc sa le aplic si sa revin cu vesti bune.
      Florina

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...